19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Cook, Ive και Federighi της Apple, μιλούν για όλα: για τη Microsoft, το Android, τα νέα (φτηνά) iPhone και τα σκουπίδια της αγοράς

    Λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των iPhone 5S και iPhone 5C, οι τρεις «μεγάλοι» άνδρες της Apple, ο CEO της Tim Cook, ο σχεδιαστής Jony Ive και ο επικεφαλής του software Craig Federighi, έδωσαν μία κοινή συνέντευξη στην έντυπη έκδοση του Businessweek για να μιλήσουν για την Apple. Και είπαν πολλά.

    feat_apple39__01__630x420

    Το «φτηνό» iPhone 5C που ποτέ δεν ήταν

    «Ποτέ δεν είχαμε σκοπό να πουλήσουμε ένα φτηνό τηλέφωνο. Ο πρωταρχικός μας σκοπός ήταν να πουλήσουμε ένα εξαιρετικό τηλέφωνο και να δώσουμε μία εξαιρετική εμπειρία και βρήκαμε τον τρόπο να το κάνουμε με χαμηλότερο κόστος» λέει o Tim Cook.

    «Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της αγοράς που ασχολείται με σκουπίδια (μετάφραση του junk). Εμείς δεν ασχολούμαστε με σκουπίδια» προσθέτει, αναφερόμενος στο τμήμα τιμών που ανήκουν τα δημοφιλέστερα σε πωλήσεις smartphones.

    Για την αξία της μετοχής της Apple

    Σχολιάζοντας ο Cook το γεγονός ότι η αξία της Apple έχει χάσει το 30% της αξίας της αφού έπιασε το ιστορικό υψηλό των 700+ δολαρίων τον περασμένο Σεπτέμβριο λέει πως δεν θα χάσει τον ύπνο του για την αγορά γιατί αυτό δεν είναι μέσα στην φιλοσοφία της Apple. Η αγορά δηλαδή. «Δεν αισθάνομαι ευφορία όταν ανεβαίνει η μετοχή, ούτε ζορίζομαι όταν πέφτει. Άλλωστε έχω βιώσει αυτό το ανεβοκατέβασμα αρκετές φορές για να τα παθαίνω αυτά».

    Ive – Federighi συμμαχία

    Οι δύο άντρες δηλώνουν πως έκαναν ακόμα πιο στενή την συνεργασία που ήδη υπήρχε και το αποτέλεσμά της, είναι το iOS 7, το update στο οποίο κάνατε οι περισσότεροι κάτοχοι iOS συσκευής μόλις εχθές. «Δεν μιλήσαμε ποτέ για ρόλους όμως» λέει ο Ive. «Μιλήσαμε για το πώς μπορούμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας» και η επέκταση αυτή έφερε το ανανεωμένο iOS 7, ανανέωση που τόσο πολύ χρειαζόταν η Apple.

    Αποτελεί το Android απειλή για την Apple;

    Ένας από τους λόγους που το Android έχει κερδίσει τόσο μεγάλο μερίδιο αγοράς, είναι το γεγονός ότι είναι προσβάσιμο, λόγω τιμής από περισσότερους ανθρώπους. Ο Ive όμως λέει πως «δεν μας ενδιαφέρει να μειώσουμε τα χαρακτηριστικά των συσκευών μας». Ούτε όπως η Samsung «να ξεκινήσουμε καιροσκοπικά με 10 τεχνικά χαρακτηριστικά που διαβάζουμε ότι θέλουν οι χρήστες και να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα τρόπο να τα βάλουμε στις συσκευές μας». Για να προσθέσει ο Cook “δεν μας ενδιαφέρουν τα μερίδια αγοράς. Για εμάς είναι σημαντικό οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας».

    Όλοι αντιγράφουν την Apple; Ναι και η Microsoft

    «Όλοι προσπαθούν να υιοθετήσουν την στρατηγική της Apple» λέει ο Cook σχολιάζοντας την εξαγορά της Nokia από τη Microsoft. «Δεν μας ενδιαφέρει να επιβεβαιώσουμε την στρατηγική μας από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά πιστεύω πως έχει σημασία ότι αντιγράφεται και ο κόσμος το αναγνωρίζει». Κι όσον αφορά τον «θάνατο» της Nokia, επισημαίνει «Πιστεύω πως είναι μία καλή υπενθύμιση πως πρέπει κανείς να συνεχίζει να καινοτομεί και πως, αν δεν καινοτομεί, πεθαίνει».

    Η συνέντευξη των τριών της Apple, δόθηκε στο Businessweek περίπου 10 ημέρες πριν την παρουσίαση και ήρθε στο φως της δημοσιότητας, σήμερα.

    σ.σ. Τις εντυπώσεις μας περί καινοτομίας και “φτηνού” όπως τα ορίζει η Apple με την κυκλοφορία του iPhone 5C, σας τις διατυπώσαμε εδώ.

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles