18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Edward Snowden. Τώρα και υπερήρωας των comics!

    Ο άνθρωπος που γονάτισε την  αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA, Edward Snowden, αναμφίβολα μετατράπηκε σε ένα ζωντανό σύμβολο όχι μόνο για τα εκατομμύρια των geeks θαυμαστών του, αλλά και για χιλιάδες πολιτικούς ακτιβιστές ανά τον κόσμο… μία ηρωική φυσιογνωμία  που δεν δίστασε να διακινδυνεύσει με την ίδια του τη ζωή για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Αυτός ο ηρωισμός του βέβαια δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητος από τους δημιουργούς των comics, για αυτό και μέσα στις επόμενες μέρες ο Edward Snowden, αναμένεται να αποκτήσει το δικό του graphic novel, τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή!

    edward-snowden-will-soon-be-a-comic-book-star

    Η δημιουργός του εν λόγω comic, Valerie D’ Orazio, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Παρόλο που η αρχική ιδέα ήταν να σχεδιαστεί μία βιογραφία με τα κατορθώματα του Snowden, τελικώς αποφασίστηκε να προστεθεί περισσότερο δράμα και φαντασία στην ιστορία του. Για αυτό και στις σελίδες του επερχόμενου graphic novel, οι θαυμαστές του Snowden θα τον δουν να εργάζεται για λογαριασμό μία μικρής εταιρείας, η οποία ασχολείται με την πώληση anime και manga προϊόντων». Η εμφάνιση του Snowden ως ενός απλού καθημερινού 19χρόνου έρχεται σε αντιδιαστολή με την  εικόνα  που θέλησαν να περάσουν ορισμένα media, τα οποία παρουσίαζαν τον Snowden ως έναν κατάσκοπο των Ρώσων. Την έκδοση του graphic novel για τη ζωή και τις περιπέτειες του Edward Snowden έχει αναλάβει η Bluewater Productions, η οποία στο παρελθόν έχει κυκλοφορήσει και άλλα comics, στα οποία πρωταγωνιστούν διάσημες προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Όσον αφορά την Valerie D’ Orazio, στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την DC Comics και έχει υπογράψει αρκετούς τίτλους της Marvel.

    Edward-Snowden-2

    Πέραν της μεταφοράς των περιπετειών του Snowden στις σελίδες ενός graphic novel, πολύ σύντομα θα υπάρξει και η κινηματογραφική εκδοχή των κατορθωμάτων του, με τη Sony Pictures να έχει αναλάβει την  παραγωγή. Αδιαμφισβήτητα, ο Edward Snowden αναδεικνύεται σε έναν ζωντανό θρύλο της geek κουλτούρας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles