22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Harman Kardon Citation MultiBeam 700 Review: «Τεράστια ποιότητα από μια soundbar πολλαπλών ρόλων»!

    Η Harman Kardon με τη σειρά Citation έχει ήδη καταφέρει να καθιερωθεί στις συνειδήσεις των fans του ποιοτικού ήχου. Από τα μικρότερα ηχεία της σειράς μέχρι τα μεγαλύτερα και πιο ισχυρά, η Harman Kardon αν μη τι άλλο γνωρίζει πολύ καλά το τι είναι αυτό που χρειάζεται ο premium user, δημιουργώντας ένα line-up που όχι μόνο προσφέρει το γνωστό crystal clear ήχο που αποτελεί «σήμα κατατεθέν» της εμβληματικής εταιρείας, αλλά παράλληλα δύναται να ταιριάξει αρμονικά με κάθε εσωτερικό χώρο. H soundbar Citation MultiBeam 700 είναι νομίζουμε μια ιδανική πρόταση για όσους έχουν ξεκινήσει το κτίσιμο του δικού τους Citation οικοσυστήματος, αλλά και για εκείνους που θέλουν να κάνουν μια σοβαρή επένδυση σε μια ηχομπάρα αξιώσεων που δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην αναβάθμιση του ήχου της smart TV τους. Για πάμε όμως να την γνωρίσουμε καλύτερα…

    Στιβαρή και όμορφη στο μάτι!

    Η σειρά Citation μας έχει δώσει προϊόντα που αναμφίβολα ξεχωρίζουν για την αισθητική τους και σίγουρα η Multibeam 700 δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα. Η σχεδιαστική γοητεία της βέβαια έγκειται στην απλότητα που εκπέμπει το design της. Εκλεπτυσμένη και πολυτελής, το μάλλινο ύφασμα που φέρει την υπογραφή της Kvadrat και την περιβάλλει, απωθεί τη σκόνη και επιβραδύνει την αύξηση της θερμότητας. Οι διαστάσεις της είναι 6.5 x 79 x 13cm (Ύψος/πλάτος/βάθος) και η ηχομπάρα ζυγίζει περίπου 3.7 κιλά.

    Παρατηρώντας την πιο προσεκτικά, το μάτι μας πέφτει εύκολα στην μίνι touch screen οθόνη που υπάρχει στο επάνω τμήμα της και η οποία αν μη τι άλλο πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη και λειτουργική προσθήκη που βοηθάει στον καλύτερο χειρισμό της soundbar.  Προσφέροντας βέβαια μια ολοκληρωμένη surround εμπειρία ήχου, η Multibeam Citation 700 διαθέτει 7 συνολικά drivers, με το συνολικό audio setup της να αποτελείται από 2×25 tweeters τοποθετημένα στις άκρες της soundbar και 5 woofers των 5cm που καλύπτουν το μπροστινό τμήμα της από τη μία άκρη στην άλλη. Όπως αντιλαμβάνεστε η συγκεκριμένη τοποθέτηση επιτρέπει surround ήχο 5.1 καναλιών ανώτερης ισχύος 210W RMS, ο οποίος έχει την «συνήθεια» να κυκλώνει πλήρως τον χώρο και να απλώνεται σε κάθε γωνιά του δωματίου (χαρακτηριστικό γνώρισμα της τεχνολογίας Multibeam).

    Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα ports που βρίσκονται τοποθετημένα στο πίσω τμήμα της Citation 700, εδώ οι χρήστες μπορούν να βρουν μια σειρά από επιλογές που σίγουρα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε setup. Συγκεκριμένα, υπάρχει μια HDMI ARC, 1 x Auxiliary και η πάντοτε αξιόπιστη Optical. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν υπάρχει κάποιο port για σύνδεση μέσω Ethernet, ωστόσο η Citation 700 παίζει και στις δύο μπάντες των 2.4 και 5GHz, οπότε αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι ανεξαρτήτως του πλήθους των συσκευών που βρίσκονται συνδεδεμένες στο Wi-Fi δίκτυο σας, η πρόταση της Harman Kardon διακρίνεται για την σταθερότητα της.  Η συσκευή ενσωματώνει WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) και Bluetooth 4.2. Έτσι μπορείτε να «στριμάρετε» εύκολα μουσική ή τα αγαπημένα σας podcasts από οποιαδήποτε φορητή (π.χ. κινητό) ή συμβατή συσκευή.

    More than a… soundbar!

    Στόχος της Citation MultiBeam 700 βέβαια δεν είναι να αποτελέσει μια απλή ηχομπάρα που αναβαθμίζει τον ήχο της τηλεόρασης αλλά να αποτελέσει ένα πρϊόν που μπορεί να λειτουργήσει ως το επίκεντρο του διασυνδεμένου σπιτιού. Άρα λοιπόν λειτουργώντας ως μία «smart» soundbar, η πρόταση της Harman Kardon είναι συμβατή με τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant – Amazon Alexa. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να «επικοινωνεί» με την Soundbar, κι εκείνη με τη σειρά της να ανταποκρίνεται και να «απαντάει» στις εντολές και στις ερωτήσεις του. Από την υπενθύμιση των ραντεβού σας, μέχρι πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες και την κίνηση στους δρόμους. Παράλληλα, υποστηρίζει το AirPlay της Apple και το Chromecast, γεγονός που μεταφράζεται σε περισσότερες από 300 πλατφόρμες που προσφέρουν υπηρεσίες music streaming.

    Το setup της πραγματοποιείται πανεύκολα μέσω του Google Home app και σε επίπεδο επιδόσεων για μια ακόμη φορά το όνομα «Harman Kardon» αποτελεί εγγύηση. Πεντακάθαρος ήχος ακόμη και για το πιο απαιτητικό αυτί, εντυπωσιακό επίπεδο μπάσου και ένα τεράστιο εύρος ήχου που γεμίζει τον χώρο, χωρίς να κάνει εκπτώσεις. Η δημιουργία ατμοσφαιρικού surround ήχου νομίζουμε ότι αποτελεί ένα από τα ατού της πρότασης της Harman Kardon. Η δε πατενταρισμένη τεχνολογία της Harman Kardon, MultiBeam είναι σίγουρο ότι μπορεί να πείσει ακόμη και τους πιο… δύσπιστους, καθώς κάνει τον ήχο να ακούγεται με κάθε λεπτομέρεια.

    Φυσικά, η MultiBeam 700 δύναται να συνδυαστεί και να συνεργαστεί και με τα υπόλοιπα ηχεία της σειράς Citation, (Sub S, Surround και Tower) προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη εμπειρία ήχου κινηματογραφικού επιπέδου.

    Ποιότητα και αξιοπιστία x700!

    Για μια ακόμη φορά η Harman Kardon μας εκπλήσσει ευχάριστα, με μια πρόταση που είναι και σε λογική τιμή και προσφέρει πολλά παραπάνω από μια soundbar που χρησιμεύει απλώς για να boostάρει τον ήχο της τηλεόρασης σας. Αναμφίβολα, μια ακόμη εξαιρετική προσθήκη στην πετυχημένη σειρά των Citation προϊόντων και μια σίγουρη επένδυση για τους “ψαγμένους” users, οι οποίοι επιθυμούν να δαπανήσουν το κάτι παραπάνω για να προσθέσουν στον χώρο τους μια soundbar υψηλών προδιαγραφών…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles