18.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Lenovo Yoga 530 (14ARR) Review: «Το γοητευτικό 2-in-1 convertible»!

    Η Lenovo εδώ και χρόνια βρίσκεται στη θέση του «οδηγού» στην εξαιρετικά απαιτητική κατηγορία των 2-in-1 convertibles, καθώς με τη σειρά Yoga έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, οι οποίοι αναζητούν το κάτι παραπάνω από το «μέσο» και παραδοσιακό laptop. H διπλή φύση των Lenovo convertibles χαρίζει προσιτό mobile χαρακτήρα, μοναδικό “flexible” σχεδιασμό και υψηλή απόδοση, χωρίς μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις η τιμή τους να είναι απαγορευτική. Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να τεστάρουμε το Yoga 530 (14ARR), μία Windows 10-based πρόταση που εντάσσεται στο μεσαίο φάσμα της συγκεκριμένης κατηγορίας laptops και που απευθύνεται στους users που αναζητούν ένα convertible που να μπορεί να καλύψει πλήρως τις «home-based» ανάγκες τους, χωρίς να χρειάζεται να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα.

    Lenovo Yoga 530 (7)

    Sleek & Classic design!

    Βγάζοντας το Yoga 530 από τη συσκευασία του, την προσοχή μας αμέσως τράβηξε το sleek, αλλά κλασικό design, το οποίο αν μη τι άλλο εκφράζει μια σοβαρότητα. Σε σχεδιαστικό επίπεδο δεν πρόκειται να συναντήσετε μεγάλες καινοτομίες, καθώς ουσιαστικά αποτελεί ένα laptop που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τον λειτουργικό χαρακτήρα παρά τα φαντεζί (και πολλές φορές «ανούσια») looks. Σε χρώμα Onyx Black (συνδυάζει μαύρο και γκρι στα hinges του), το 2-in-1 laptop της Lenovo σου βγάζει μια μεταλλική υφή όταν το ακουμπάς, ενώ το πενάκι Active Pen (που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία) αναμφίβολα συγκαταλέγεται στα μεγάλα plus. Το δε τροφοδοτικό είναι αρκετά κομψό και μπορεί εύκολα να μεταφερθεί παντού.

    Lenovo Yoga 530 (8)

    Η πρόταση της Lenovo ζυγίζει περίπου 1.67 κιλά και οι διαστάσεις του ανέρχονται σε  328 x 229 x 17.6mm, όταν είναι με την οθόνη κλειστή και όπως τα περισσότερα μοντέλα της οικογένειας των Yoga μπορεί να στραφεί ακόμη και σε 360 μοίρες. Όσον αφορά τα διαθέσιμα ports, εδώ σίγουρα δεν πρόκειται να απογοητευτείτε, καθώς διαθέτει σχεδόν τα πάντα. Έτσι λοιπόν θα βρείτε δύο USB 3.0 ports, μία θύρα USB Type-C, μία HDMI, όπως επίσης και ένα audio jack input (3.5mm). Επιπλέον, στην δεξιά πλευρά, ακριβώς δίπλα από το power button θα συναντήσετε και ένα εξαιρετικά χρήσιμο 4 σε 1 card reader.

    Lenovo Yoga 530 (13)

    Lenovo Yoga 530 (11)

    Από το Yoga 530 δεν λείπει ένας fingerprint sensor, ο οποίος είναι τοποθετημένος ακριβώς από τα πλήκτρα με τα βελάκια. Αναμφίβολα, το σχεδιαστικό team της Lenovo έκανε εξαιρετική δουλειά, με την τοποθέτηση του αισθητήρα στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς έτσι μπορείτε να ξεκλειδώσετε το laptop σας εύκολα, γρήγορα και απλά. Μάλιστα, το Yoga 530 προσφέρει τη δυνατότητα για να κάνετε εγγράψετε πολλαπλά δαχτυλικά αποτυπώματα, σε περίπτωση που η συσκευή χρησιμοποιείται από περισσότερους από έναν χρήστες.

    Lenovo Yoga 530 (3)

    Εκτός από τα παραπάνω, το Yoga  530 έρχεται με ένα ζευγάρι από ηχεία που φέρουν την υπογραφή της Harman, υιοθετώντας μάλιστα τη λειτουργία “Dolby Audio Premium” processing για πιο crystal clear ποιότητα στον ήχο. Δοκιμάζοντας την ηχητική απόδοση του Yoga 530, διαπιστώσαμε ότι η ένταση του είναι σωστή, ειδικότερα από κοντινή απόσταση, αν και μάλλον δεν θα μπορέσετε να διοργανώσετε το επόμενο σας σπιτικό πάρτι με αυτό.

    Lenovo Yoga 530 (2)

    Beautiful in the inside!

    Tο Yoga 530 14ARR διαθέτει οθόνη αφής 14 ιντσών, τεχνολογίας IPS με ανάλυση Full HD στα 1080p (1920×1080 pixels). Αν και ομολογουμένως δεν διαθέτει την πιο «top» οθόνη στην κατηγορία των convertibles, ωστόσο τη δουλειά της την κάνει και με το παραπάνω, δίνοντας έμφαση στην λεπτομέρεια και στους σωστούς χρωματισμούς. Μοναδικό ατόπημα είναι ενδεχομένως τα επίπεδα του brightness, οπού σε εσωτερικούς χώρους δεν θα συναντήσετε το παραμικρό πρόβλημα, εν αντιθέσει με το εξωτερικό περιβάλλον, όπου το Yoga 530 δυσκολεύεται κάπως όταν το direct φως του ήλιου να αντανακλά πάνω στην οθόνη. Παρόλα αυτά, η απόκριση της multi-touch οθόνης είναι «ποίημα» και θα σας προσφέρει μοναδικές στιγμές άνεσης και χαρακτηριστικής ευκολίας, τόσο στη πλοήγηση όσο και στα καθημερινά σας tasks στα Windows 10.

    Lenovo Yoga 530 (1)

    Εστιάζοντας στον «εσωτερικό κόσμο» του Lenovo Yoga 530, εδώ δεσπόζει η αξιόπιστη επιλογή του AMD Ryzen 3 2200U (με αρχική frequency στα 2.4GHz και maximum «boost» συχνότητα ρολογιού στα 3.4GHz), ενός επεξεργαστή που ξεχωρίζει για τις καλές επιδόσεις και για την εκπληκτικά χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση. Σε συνδυασμό μάλιστα με τα 4GB γρήγορης DDR4 RAM, το Yoga 530 14ARR  μπορεί με άνεση να τραβήξει στην δύσκολη ανηφόρα του multitasking και να διαχειριστεί ακόμη και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές στα Windows 10.

    Lenovo Yoga 530 (4)

    Όσον αφορά την GPU του, το convertible της Lenovo στηρίζεται σε μία Vega 3 Radeon, η οποία μπορεί ναι μεν να μην είναι η πιο state-of-the-art κάρτα γραφικών, ωστόσο αρκετά από τα games που δεν είναι πολύ απαιτητικά τρέχουν αρκετά ικανοποιητικά, όπως επίσης και τα videos σε Full HD, αλλά και 4K ανάλυση. Τέλος, η ασφαλής επιλογή του SSD σκληρού δίσκου με χωρητικότητα στα 128GB διακρίνεται για την υψηλή read/write ταχύτητα του, καθώς όλα τα apps ανοίγουν on-the-fly και η έννοια του “lag” εννοείται πως είναι… απούσα.

    Lenovo Yoga 530 (9)

    Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην εκθειάσουμε την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει η Lenovo στην αυτονομία του Yoga 530, καθώς διαπιστώσαμε ότι το εν λόγω 2-in-1 hybrid μπορεί να αντέξει ακόμη και 8 ώρες, ύστερα από «βαρβάτη» χρήση. Για αυτό αδιαμφισβήτητα καθίσταται μία πολύ καλή on-the-go λύση.

    Lenovo Yoga 530 (5)

    Lenovo Yoga 530 (10)

    Mid-range King!

    Η εμπειρία χρήσης που αποκομίσαμε χρησιμοποιώντας το πενάκι Active Pen ήταν μια «μικρή απόλαυση», καθώς η οθόνη του δύναται να αντιληφθεί και το παραμικρό άγγιγμα. Με εκπληκτικά γρήγορη απόκριση και σούπερ ακρίβεια το Active Pen αν μη τι άλλο μετατρέπεται σε ένα υπερπολύτιμο εργαλείο που μόλις το συνηθίσετε είναι βέβαιο ότι θα μπορέστε να εκτοξεύσετε την παραγωγικότητα σας στα ύψη. Επιπλέον, πολύ καλή ήταν και η αίσθηση που μας άφησε το keyboard, το οποίο μάλιστα είναι backlit (με ατμοσφαιρικό μπλε χρώμα) και εξαιρετικά ευαίσθητο. Μάλιστα, εν αντιθέσει με τα περισσότερα laptops της κατηγορίας του, στο πληκτρολόγιο υπάρχει μπόλικος χώρος και έτσι αποφεύγονται τα συχνά τυπογραφικά λάθη που μπορούν να προκληθούν από το ελλιπές spacing. Τέλος, ως αρκετά responsive θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και το touchpad, το οποίο αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη συνολική αίσθηση που προσφέρει το Yoga 530.

    Lenovo Yoga 530 (12)

    Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι το Yoga 530 14ARR είναι βασιλιάς στην κατηγορία των mid-range 2-in-1 laptops, καθώς δύναται να καλύψει όλους τους users που επιθυμούν ένα αποδοτικό σύστημα, του οποίου η αγορά του δεν απαιτεί κάποιο αστρονομικό budget (η τιμή του ανέρχεται στα 599 ευρώ). Η Lenovo και πάλι μας δείχνει το δρόμο για το πως μπορεί ένα convertible να είναι συγχρόνως ποιοτικό, εύχρηστο και οικονομικά προσιτό (για την κατηγορία στην οποία ανήκει), ασκώντας παράλληλα μία μοναδική high-tech γοητεία που σπανίως συναντάς σε άλλα παρόμοια laptops.   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles