21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    5 smartphones, 3 λειτουργικά, ένα συγκριτικό

    Στην ανακοίνωση της νέας ναυαρχίδας των Φιλανδών το απόγευμα της Τετάρτης, του Nokia Lumia 920, το κεντρικό slogan της εκδήλωσης ήταν «Switch to Lumia». Τα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής, είναι με πρώτη ματιά εντυπωσιακά, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο έχει παρουσιαστεί σε smartphone που τρέχει λειτουργικό Windows Phone: 4.5 ίντσες οθόνη, διπύρηνος (επιτέλους) επεξεργαστής, 32GB μνήμης. Το συγκριτικό πλεονέκτημα που φαίνεται να έχει το Lumia 920 σε σχέση με τον ανταγωνισμό του είναι στην χρήση της τεχνολογίας PureView στην κάμερα, αλλά και η ποιότητα της οθόνης, αν και τα δύο είναι στοιχεία που θέλουμε να τα δούμε από κοντά, δοκιμάζοντας τη συσκευή σε πραγματικές συνθήκες. Τότε και μόνο τότε (στην ουσιαστική δοκιμή της συσκευής) θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν θα ακολουθήσουμε την παραίνεση της Nokia, να «αλλάξουμε» και να υιοθετήσουμε τη Windows Phone ναυαρχίδα της.

    Ο συγκριτικός πίνακας που θα δείτε παρακάτω, είναι λίγο άδικος. Κι εξηγούμε. Δύο μόνο Windows Phone 8 συσκευές έχουν ανακοινωθεί και καμία από τις δύο δεν έχει κυκλοφορήσει. Η δεύτερη στην οποία αναφερόμαστε, είναι το Ativ S της Samsung, το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα το δούμε στην Ελλάδα. Οι εκτιμήσεις είναι για τις αρχές της επόμενης χρονιάς. Οπότε, στον συγκεκριμένο πίνακα ανταγωνίζονται 2 Windows Phone 8 συσκευές που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, 2 ναυαρχίδες Android που ήδη έχουν αποδείξει την αξία τους, αλλά και τις επιτυχημένες πωλήσεις: το Samsung Galaxy S III και το HTC One X.

    Ο δεύτερος λόγος που ο συγκριτικός πίνακας που βλέπετε παρακάτω είναι ενδεικτικός και μόνο, αφορά τον μόνο διαθέσιμο εκπρόσωπο του λειτουργικού iOS, το iPhone 4S που είναι σε κυκλοφορία αυτή τη στιγμή. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία συσκευή που έχει παρουσιαστεί πριν ένα χρόνο και σε πολλά σημεία, φαίνεται παρωχημένη. Αυτό θα αλλάξει άρδην σε λιγότερο από μία εβδομάδα από τώρα, όταν θα παρουσιαστεί το νέο iPhone 5.

    Δείτε όμως τον πίνακα με κάποια βασικά χαρακτηριστικά των 5 συσκευών. Για την δική σας διευκόλυνση, κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να την δείτε σε πλήρη ανάπτυξη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles