12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Polar OH1: O κορυφαίος παλμογράφος της αγοράς μόλις έγινε καλύτερος!

    Πριν λίγους μήνες είχαμε δεί τον Polar H10, έναν οπτικό παλμογράφο ειδικά για τους λάτρεις της άθλησης αλλά και τους επαγγελματίες αθλητές, όμως στα γραφεία μας έφτασε πρόσφατα ο διάδοχός του, με νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες αλλά και μικρότερο μέγεθος, ο Polar OH1! Και φυσικά δε χάσαμε την ευκαιρία να τον δοκιμάσουμε…

     

    Τα κύρια χαρακτηριστικά που ζητάμε από έναν ποιοτικό παλμογράφο για τέτοια χρήση είναι το μικρό μέγεθος και βάρος, η ευκολία στη μεταφορά και η άνετη χρήση, η αυτονομία και φυσικά, η συνδεσιμότητα. Δεν αναφέρουμε το θέμα της ακρίβειας καθώς η Polar προσφέρει ακριβέστατους παλμογράφους εδώ και χρόνια, έτσι και ο OH1 επιτυγχάνει στο να καταγράφει με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια τα δεδομένα αυτά, χρησιμοποιώντας έναν οπτικό αισθητήρα με 6 LEDs.

    Αν κουραστήκατε να φοράτε παλμογράφους στο στήθος, ο OH1 θα σας σώσει. Πλέον, μπορεί εύκολα και γρήγορα να φορεθεί στο μπράτσο ή στο αντιβράχιο του αθλητή με μια κίνηση, χωρίς να πρέπει να το φορέσετε μέσα από τη μπλούζα/top και χωρίς να υπολείπεται σε ακρίβεια μέτρησης, ενώ δεν ενοχλεί καθόλου και κατά τη χρήση. Έχει βάρος μόλις 5 γραμμάρια, κυριολεκτικά όσο ένα… φτερό, ενώ μαζί με τον ιμάντα χεριού ζυγίζουν μόλις 17 γραμμάρια. Πιο ελαφρύς παλμογράφος με τέτοια χαρακτηριστικά, δεν γίνεται… Έχει διάμετρο 30 χιλιοστά και πάχος μόνο 9,5, ώστε να μην αντιλαμβάνεστε καν πως τον φοράτε.

    cof

    cof

    Η εσωτερική μνήμη του ανέρχεται στα 4MB και μπορεί αυτά να φαντάζουν λίγα, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά για αποθήκευση έως και 200 ωρών προπόνησης, πριν χρειαστεί να κάνουν overwrite δεδομένα. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και οσοι προπονούνται πολύ εντατικά, θα έχουν διαθέσιμα δεδομένα τουλάχιστον 1 μήνα, προτού χρειαστεί να συγχρονίσουν τον OH1 με το Polar Flow, την online πλατφόρμα της εταιρείας. Εκεί, τα δεδομένα παραμένουν αποθηκευμένα για πάντα και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα στιγμή, μέσω του εύκολου και γρήγορου interface. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να ανατρέξετε σε μια συγκεκριμένη προπόνηση που κάνατε πριν μήνες, αρκούν λίγα clicks στον υπολογιστή ή λίγα αγγίγματα στην οθόνη του smartphone σας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως δε χρειάζεται να έχετε μαζί σας το κινητό ή οτιδήποτε άλλο κατά την προπόνηση, αφού λειτουργεί αυτόνομα.

    Ταυτόχρονα, η ενσωματωμένη μπαταρία των 45mAh του προσφέρει μεγάλη αυτονομία, έως και 12 ωρών, χωρίς φόρτιση. Έτσι, θα βγάλει σίγουρα την ημερήσια προπόνησή σας και στις περισσότερες περιπτώσεις, θα τον φορτίζετε 1 ή 2 φορές την εβδομάδα. Φυσικά, είναι αδιάβροχος σε βάθος έως 30 μέτρων νερού, άρα μια εξαιρετική επιλογή και για κολυμβητές/κολυμβήτριες!

    cof

    Ο ιμάντας του έρχεται σε τρία διαφορετικά χρώματα για να επιλέξετε αυτό της αρεσκείας σας (μαύρο, πορτοκαλί, γκρι), είναι πολύ ανθεκτικός και πλένεται στο πλυντήριο χωρίς πρόβλημα. Ο Polar OH1 είναι συμβατός με όλα τα μοντέλα ρολογιών/activity trackers της Polar (v800, M430, M460, M600, M400, M200, A370, A360, A300, Loop, Loop 2, Loop Crystal) αλλά και με το κοντέρ ποδηλάτου της Polar, για όσους αρέσκονται στην ποδηλασία. H τιμή του στην ελληνική αγορά ανέρχεται στα 89,9 ευρώ. 

    cof

    Όλα τα προϊόντα Polar είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα στα ηλεκτρονικά καταστήματα «Κωτσόβολος» και «Public»,
    στα αθλητικά καταστήματα «Intersport» και «Zakcret», στα fitness καταστήματα «X-Treme Stores» και σε 300 ακόμα σημεία λιανικής πώλησης.

    Περισσότερα για τα προϊόντα Polar θα βρείτε στο www.polar.gr.com

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles