18.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Σιγκαπούρη: Εξετάσεις θα δίνουν αυτοί που επενδύουν σε κρυπτονομίσματα

    Τα κρυπτονομίσματα έχουν μπει δυναμικά στο πλάνο τα τελευταία χρόνια, αφού επιτρέπουν στους επενδυτές να βγάλουν χρήματα γρήγορα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Πόσοι όμως είναι αυτοί που κατανοούν πραγματικά πως κινείται η συγκεκριμένη αγορά; Το ερώτημα αυτό αποτέλεσε μια παράμετρο που απασχόλησε τη νομισματική αρχή στη Σιγκαπούρη, η οποία έλαβε την απόφαση όποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα κρυπτονομίσματα, να υποβάλλεται σε… εξετάσεις. Στόχος θα είναι να μην καταστραφούν οι αδαείς επενδυτές.

    Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης ανέφερε ότι δεν έχει σκοπό να εμποδίσει τα κρυπτονομίσματα, αφού παίζουν υποστηρικτικό ρόλο, όμως κρίνει απαραίτητο να προειδοποιήσει για τους κινδύνους. Έτσι, λοιπόν, η θα απαιτεί από τους παρόχους υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων να εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διαφάνεια πληροφορώντας τους καταναλωτές για τις παγίδες, ενώ με τη σειρά τους οι επενδυτές θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ για να αξιολογηθεί κατά πόσο κατανοούν τους κινδύνους, πριν τους επιτραπεί να διαπραγματευτούν κρυπτονομίσματα. Επίσης, θα απαγορευτεί η χρήση πιστωτικών καρτών ή εφαρμογών πληρωμής για αγορές κρυπτονομισμάτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk: Ολοκληρώνεται την Παρασκευή η εξαγορά του Twitter

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles