23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    SUPER DEAL! Intel & Γερμανία δίνουν τα χέρια για κρατική επιδότηση 10 δις. ευρώ!

    Στη μετά-COVID εποχή έχουν αρχίσει να αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων. Μάλιστα, πολλές είναι οι εταιρείες που έχουν συνειδητοποιήσει τους κινδύνους να βασίζονται σε μια ενιαία περιοχή για την παραγωγή και τώρα προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους. Με το τοπίο να αλλάζει, δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση ότι αυτή την εποχή γίνονται πολλές κινήσεις στη σκακιέρα. Μία από αυτές αφορά και την Intel, η οποία έκλεισε ένα mega-deal με την γερμανική κυβέρνηση και έτσι αναμένεται να λάβει 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις για την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής ημιαγωγών στη Γερμανία.

    Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη από τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ, τη Δευτέρα, θα οδηγήσει την Intel στο να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο chip στην πόλη του Μαγδεμβούργου. Το εργοστάσιο αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να κοστίσει περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του. Ένα σημαντικό μέρος αυτού θα πληρώσει η Γερμανία.

    Οι επιδοτήσεις θα έχουν τη μορφή τόσο οικονομικής βοήθειας όσο και ανώτατων τιμών στην ενέργεια. Η οικονομική βοήθεια θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει την Intel να καλύψει το κόστος κατασκευής του εργοστασίου, ενώ τα ανώτατα όρια τιμών στην ενέργεια θα βοηθήσουν στη διατήρηση του κόστους για την Intel μόλις τεθεί σε λειτουργία το εργοστάσιο. Η συμφωνία αποτελεί σημαντική ώθηση για την Intel, η οποία επιδιώκει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα στην Ευρώπη.

    Η συμφωνία είναι επίσης μια σημαντική νίκη για τη Γερμανία, η οποία θέλει να γίνει κορυφαίος παραγωγός ημιαγωγών. Το νέο εργοστάσιο στο Μαγδεμβούργο αναμένεται να λειτουργήσει έως το 2027.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles