30.4 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
More

    TikTok: Πως να μαζέψετε χρήματα με το challenge των 100 φακέλων

    Το TikTok αποτελεί σήμερα μια πλατφόρμα που διαμορφώνει τάσεις και ενίοτε μπορεί να προσφέρει ιδέες ακόμη και για την αποταμίευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τελευταίο challenge των 100 φακέλων, το οποίο μπορεί όντως να λειτουργήσει, παρά τα μειονεκτήματα που το συνοδεύουν.

    Το challenge των 100 φακέλων είναι μια μέθοδος εξοικονόμησης χρημάτων όπου ο συμμετέχων καλείται να αριθμήσει 100 φακέλους από το 1 έως το 100. Κάθε μέρα, επιλέγεται ένας τυχαίος φάκελος και, ανάλογα με το νούμερο που αναγράφεται πάνω σε αυτόν, πρέπει να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του και το ανάλογο ποσό. Για παράδειγμα, την ημέρα που επιλέγεται ο φάκελος με το νούμερο 17, πρέπει να μπουν 17 ευρώ στο φάκελο.

    Αν αποφασίσετε να πάρετε μέρος, στο τέλος των 100 ημερών, θα πρέπει να έχετε συνολικά 5.050 ευρώ σε μετρητά στην άκρη. Η εναλλακτική προσέγγιση θα ήταν να ξεκινήσετε με το φάκελο #1 την πρώτη ημέρα και να βάλετε στην άκρη 1 ευρώ και στη συνέχεια 2 ευρώ στο φάκελο # 2 την επόμενη μέρα, 3 ευρώ στο φάκελο # 3 και ούτω καθεξής.

    Όπως συμβαίνει και με άλλες viral μεθόδους εξοικονόμησης χρημάτων, το εν λόγω challenge βασίζεται στο παιχνίδι και στην αίσθηση διασκέδασης που προστίθεται σε κάτι που θα έπρεπε να κάνετε. Αυτό σίγουρα είναι ένα από τα θετικά του στοιχεία, σε συνδυασμό ότι αναγκάζει αυτόν που συμμετέχει να δίνει προσοχή στα χρήματα, αλλάζοντας συνήθειες και θέτοντας στόχους.

    Δυσκολίες όμως θα αντιμετωπίσουν αυτοί που δεν κυκλοφορούν πια με μετρητά, αλλά με κάρτες. Αυτό συνεπάγεται απανωτές επισκέψεις στο ATM και την εύρεση ενός ασφαλούς σημείου, προκειμένου τα χρήματα να μη γίνουν λεία στα χέρια επιτηδείων.

    Είναι γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι όσον αφορά τη διατήρηση μεγάλων ποσών μετρητών στο σπίτι, οπότε ίσως να θελήσετε να επανεξετάσετε την προσέγγιση του φακέλου εάν είστε επιρρεπείς σε… ατυχήματα ή ζείτε σε ένα μέρος όπου η κλοπή αποτελεί ρεαλιστική ανησυχία. Το challenge των 100 φακέλων πάντως θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο συνειδητής αποταμίευσης.

     

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles