24.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    Ξεγελώντας τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων smartphones με χρήση ενός εκτυπωτή inkjet

    Πόσο ασφαλείς είναι οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων που υπάρχουν στα σύγχρονα smartphones; Τώρα, ερευνητές αποδεικνύουν ότι fingerprint readers σε μοντέλα των Samsung και Huawei μπορούν να ξεγελαστούν πανεύκολα και ταχύτατα με τη χρήση ενός inkjet εκτυπωτή!

    2100

    Οι ερευνητές Kai Cao και Anil Jain από το Michigan State University απέδειξαν πώς μπορείτε να ξεγελάσετε τους fingerprint readers δημοφιλών κινητών, με τη βοήθεια ενός εκτυπωτή με ειδικό χαρτί και μελάνια που χρησιμοποιούνται σε τυπωμένα κυκλώματα.

    Ένα Samsung Galaxy S6 και ένα Huawei Honor 7 ξεκλειδώθηκαν με επιτυχία με αυτή τη μέθοδο, με τους ερευνητές να σημειώνουν ότι “αυτό το πείραμα επιβεβαιώνει την ανάγκη να υπάρξουν τεχνικές αντι-πλαστογράφησης για τα συστήματα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στις φορητές συσκευές, για το ξεκλείδωμά τους αλλά και για πληρωμές. Να διευκρινίσουμε ότι τα Samsung Galaxy S6 και Huawei Honor 7 διαθέτουν παρόμοιας τεχνολογίας scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων, την οποία συναντούμε πάντως και σε άλλα μοντέλα άλλων κατασκευαστών.

    Δείτε στο video που ακολουθεί πώς οι ερευνητές του Michigan State University κατάφεραν να τα ξεγελάσουν τους fingerprint readers των δημοφιλών συσκευών μ’ αυτή την απλή και γρήγορη μέθοδο. Πριν ωστόσο θυμηθείτε πώς οι Γερμανοί του Chaos Computer Club είχαν πλαστογραφήσει ένα δακτυλικό αποτύπωμα ξεκλειδώνοντας το iPhone 5S.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles