19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Xiaomi 12 Series event @Vienna: Ζώντας από κοντά τη μεγάλη γιορτή της Xiaomi! (video)

    Η Xiaomi από το 2010 που έκανε την εμφάνιση της στον κόσμο της mobile τεχνολογίας, κατάφερε να μετατρέψει αυτά τα πρώτα μικρά βήματα σε… άλματα στα χρόνια που ακολούθησαν. Kαι όπως αποδείχθηκε η Xiaomi δεν ήταν ένας ακόμη «διάττοντας αστέρας» ή ένα startup υψηλής τεχνολογίας περιορισμένης χρονικής διάρκειας, αλλά στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα κατάφερε να γιγαντωθεί.

    Μεγαλύτερο παράσημο σε αυτή την πορεία της δεν ήταν άλλη φυσικά από την 3η θέση που κατέκτησε στην παγκόσμια κατάταξη των smartphones, ενώ για την Ευρώπη συγκεκριμένα η κινεζική εταιρεία κυριολεκτικά «έσκισε» στην περιοχή της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης με ένα μερίδιο που άγγιξε το 31%. Φυσικά, όπως λέει ένα παλιό ρητό, μερικές φορές το δύσκολο δεν είναι να βρεθείς στην κορυφή αλλά να διατηρηθείς σε αυτή και αναμφίβολα οι υπεύθυνοι της Xiaomi γνωρίζουν πολύ καλά ότι η εταιρεία τους δεν αποτελεί απλώς μια αναπτυσσόμενη και φιλόδοξη εταιρεία, καθώς πλέον έχει περάσει στις συνειδήσεις των περισσοτέρων καταναλωτών με το σύνολο του οικοσυστήματος των συσκευών της, ως ένα πανίσχυρο brand που εκπέμπει δυναμισμό, αξιοπιστία και το κυριότερο προσφέρει mobile συσκευές, οι οποίες διακρίνονται για την value for money φιλοσοφία τους.

    Και μπορεί η value for money κατηγορία να αποτελεί το «δεύτερο» σπίτι της Xiaomi, ωστόσο η μάχη στον τομέα των high-end ναυαρχίδων, καλά κρατεί με τον ανταγωνισμό. Στόχος είναι τώρα για την Xiaomi το Έβερεστ της κινητής τηλεφωνίας και αυτό πρεσβεύει η σειρά Xiaomi 12, η οποία φιλοδοξεί να διευρύνει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες της πετυχημένης εταιρείας. Γιατί καλές οι VfM συσκευές και η δυνατή σχέση που μπορείς να κτίσεις μέσω αυτών με τους users (φαντάζομαι οι στρατιές των Xiaomi fans κάπως έτσι αυξήθηκαν και πληθύνανε), ωστόσο κακά τα ψέματα, μόνο με ναυαρχίδες μπορείς να ανεβάσεις το prestige σου ακόμη περισσότερο και να εκτοξεύσεις τις μετοχές σου στο χρηματιστήριο αξιών της κινητής τηλεφωνίας.

    Στο πρόσφατο event που διοργάνωσε η εταιρεία στην μαγευτική Βιέννη της Αυστρίας και στο glamorous παλάτι του Χοφμπουργκ, η Xiaomi πραγματοποίησε ένα ομολογουμένως τολμηρό statement προβάλλοντας ως το πιο ισχυρό χαρακτηριστικό των νέων ναυαρχίδων της, τη δυνατότητα της δημιουργίας περιεχομένου. Για αυτό και τα τρία μοντέλα που αποτελούν την οικογένεια των Xiaomi 12 (Pro, vanilla και 12X) πλασάρονται στην αγορά ως τα απόλυτα creative πολυεργαλεία. Σε συνδυασμό με το υψηλό performance (το οποίο σίγουρα ήταν λογικό και αναμενόμενο), την ευκολία στη χρήση που παρέχει το MIUI 13, την υψηλή αυτονομία με τις εκπληκτικές fast-charging δυνατότητες, την premium κατασκευή και φυσικά το crystal-clear display που αποδεικνύει την πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά που έχει κάνει η Xiaomi και στον συγκεκριμένο τομέα (περισσότερα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Xiaomi 12 μπορείτε να βρείτε εδώ).

    Με κεντρικό motto το «Master Every Scene», το οποίο συνόδευε συνεχώς τη παρουσίαση του Xiaomi 12 είναι εμφανές ότι η κινεζική εταιρεία επιθυμεί να παραχωρήσει στους χρήστες την πλήρη ελευθερία του δημιουργικού ελέγχου. Συνδυάζοντας υψηλής ποιότητας camera hardware (ένα state-of-the art triple camera setup με IMX707 sensor από τη Sony) και μια σειρά από ΑΙ αλγορίθμους και software-based λύσεις, το Xiaomi 12 μπορεί να μετατραπεί σε ένα μίνι κινηματογραφικό studio (διαβάστε το αναλυτικό review μας και δείτε το hands-on για το Xiaomi 12 εδώ). Τεστάροντας το 12… το καλό, της Xiaomi στη διάρκεια του ταξιδιού μας στη Βιέννη μπορούσαμε εύκολα να διακρίνουμε την εκπληκτική απόκριση της κάμερας στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αισθητήρα της Sony είναι ότι δύναται να αντιληφθεί και να εκμεταλλευθεί ακόμη και την παραμικρή ικμάδα φωτός. H μοναδική ταχύτητα στο focus επιτρέπει στην κάμερα του Xiaomi 12 να μην χάνει την παραμικρή σκηνή, ενώ η ακρίβεια στο χρώμα και η ρεαλιστική απεικόνιση αγγίζει τα επίπεδα premium digital φωτογραφικών μηχανών. Η δε εξαιρετική δουλειά στον τομέα του video recording, επιχειρεί να διορθώσει την αχίλλειο πτέρνα που συνοδεύει πολλά high-end smartphones, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι φωτογραφίες είναι άριστες, αλλά το video παίρνει κάτω από τη βάση.

    Χωρίς αμφιβολία, το Xiaomi 12 είναι μια συσκευή που ευχαριστιέσαι να την εξερευνάς, ενώ η επιλογή του δοκιμασμένου (για τις επιδόσεις του) Snapdragon 8 Gen 1.,  φανερώνει ότι η Xiaomi δεν σκοπεύει να κάνει «εκπτώσεις» στο performance, ακόμη κι εάν αυτό έχει αντίκτυπο στην πιο υψηλή τιμή της ναυαρχίδας της. Ναι, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι το Xiaomi 12 αποστασιοποιείται από την λογική που θέλει την Xiaomi να «εξειδικεύεται» στις οικονομικές και συγχρόνως ισχυρές συσκευές στο πλαίσιο μιας VfM φιλοσοφίας. Ωστόσο, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς έχουμε να κάνουμε με μια ναυαρχίδα, η οποία ενσωματώνει πολλά στοιχεία που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της mobile τεχνολογίας και ως είθισται μπορεί το κόστος να είναι πιο υψηλό ωστόσο αποτελεί ένα είδος «επένδυσης» που έχει ως στόχο να παραμείνει στα χέρια του χρήστη για πολύ καιρό.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ξεχωριστή παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο ανάκτορο του Χόφμπουργκ δεν επικεντρώθηκε βέβαια μόνο στη νέα ναυαρχίδα, καθώς παρουσιάστηκαν τόσο τα Xiaomi Watch S1, όσο και το S1 Active, δύο παρεμφερείς προτάσεις που απλώς επιβεβαίωσαν την υψηλή ποιότητα που συνοδεύει εδώ και χρόνια όλα τα wearables της Xiaomi (περισσότερα για τα νέα smartwatches της Xiaomi μπορείτε να διαβάσετε εδώ) και την προσήλωση που επιδεικνύει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τέλος, το πλούσιο menu είχε και νέα Xiaomi Buds (μάθετε τα πάντα για τα νέα TWS ακουστικά της Xiaomi εδώ).

     

    Ολοκληρώνοντας, αυτόν τον μίνι-απολογισμό από τη παρουσίαση της Xiaomi στη μαγευτική Βιέννη, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το video που ακολουθεί κι έτσι να πάρετε λίγο… Βιενέζικο αέρα και μια σύντομη γεύση από τα όσα ξεχωριστά συνέβησαν στους χώρους του ανακτόρου του Χόφμπουργκ…   

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles