24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    MWC 2013: Τι έχουμε να περιμένουμε από την μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς;

    Το Mobile World Congress (ΜWC 2013), που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη Βαρκελώνη, αποτελεί αναμφισβήτητα την κορυφαία εκδήλωση στον κόσμο στον χώρο της κινητής, οτιδήποτε κι αν αφορά αυτό. Μπορεί η αίγλη του να έχει «πέσει» καθώς όλο και περισσότερες μεγάλες εταιρείες δεν περιμένουν το MWC για να παρουσιάσουν τις συσκευές τους, οργανώνοντας δικά τους event, αλλά αυτό θα το συζητήσουμε παρακάτω. Τι έχουμε να περιμένουμε από τη μεγάλη αυτή έκθεση, από την οποία, το digitallife.gr θα έχει άμεση ανταπόκριση με τον Γιώργο Ιωσηφίδη και τον Πέτρο Κηπουρόπουλο στις επάλξεις; Έχουμε και λέμε:

    Γενικά

    Βασικά, έχουμε να περιμένουμε ελάχιστα πράγματα που δεν έχουμε ακούσει ήδη. Οι περισσότερες εταιρείες (θα τις δούμε αναλυτικά), είτε έχουν ήδη παρουσιάσει, είτε έχουν ήδη ανακοινώσει τις συσκευές τους. Αυτό που θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε, είναι ο Γιώργος και ο Πέτρος να πιάσουν στα χέρια τους τις συσκευές που δεν έχουμε δει ακόμα σε αναλυτικά hands on. Πάμε στα πιο συγκεκριμένα.

    Samsung

    Όχι, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί το Galaxy S IV στη Βαρκελώνη, κι αυτό το γνωρίζουμε από πέρυσι, όταν ανακοινώθηκε το Galaxy S III σε ξεχωριστό event τον Μάιο. Αντιθέτως, θυμηθείτε πως έχει μάλλον κλειδώσει η ημερομηνία στις 14 Μαρτίου. Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον και μάλλον θα κάνει την εμφάνισή του στο περίπτερο της Samsung, θα είναι το Galaxy Note 8.0 στις 8 ίντσες, όπως πέρυσι, είχε παρουσιάσει το Galaxy Note 10.1.

    HTC

    Τι θέλετε να σας πούμε για την HTC; Το HTC One παρουσιάστηκε σε δύο παράλληλα event σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο και όλα τα υπόλοιπα απλά έχουν να κάνουν με την εταιρική ταυτότητα των Ταϊβανέζων. Φυσικά και η ανακοίνωση του One ΕΠΡΕΠΕ να γίνει σε αποκλειστικό και ξεχωριστό event γιατί η HTC ανήκει στους μεγάλους της αγοράς πια και συμμερίζεται την αίσθηση ότι δεν πρέπει να μοιράζεται την δημοσιότητα με άλλους κατασκευαστές, ειδικά στην παρουσίαση των κορυφαίων συσκευών της.

    LG

    Η LG έχει ανακοινώσει ήδη την διάθεση του G Pro που αναμένουμε να δούμε με τρομερό ενδιαφέρον, τα F5 και F7, τις LTE mid-level συσκευές των Κορεατών, αλλά και τη Series II της ομάδας Optimus L. Θέλουμε να δούμε κάτι άλλο; Όχι. Απλά θα έχουμε την ευκαιρία να τα πιάσουμε όλα στα χέρια μας και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

    Sony

    Έχουμε να δούμε κάτι καινούριο από τη Sony; Με το δεδομένο ότι έχουμε ήδη «παίξει» με το Xperia Z, το μόνο ίσως που θα έχουμε να σας δείξουμε από το περίπτερο της Sony είναι όλες οι συσκευές Xperia στη σειρά και, αν κάποιος από τα στελέχη της έχει καλή αίσθηση χιούμορ, ίσως κάποιο περιφερειακό από το PS4 που ανακοινώθηκε προ ημερών αλλά δεν έχει δείξει η Ιαπωνική εταιρεία. Αλλά από την άλλη, κάτι μας λέει πως θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλες αποκαλύψεις από τη Sony…

    Nokia

    Μπορεί η Microsoft να τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με την παρουσία της στο MWC, η Nokia να κάνει το ίδιο, αλλά αν θυμηθούμε την περυσινή της παρουσία στη Βαρκελώνη, αφορούσε την οπτική βόμβα του Nokia Pure View 808, των 41 MP. Ξέρουμε ήδη πως η Nokia ενδιαφέρεται να λανσάρει ένα τεράστιο φωτογραφικό τηλέφωνο με λειτουργικό Windows Phone 8, ;ότι ενδεχομένως να δούμε το Lumia 922, όπως και ότι υπάρχουν πολλές εικασίες για ένα tablet (επιτέλους) διά χειρός Nokia, με Windows 8. Θα κάνει την έκπληξη τη Δευτέρα το πρωί και θα μας τα δείξει; Δεν ξέρουμε. Ξέρουμε μόνο πως ο Γιώργος και ο Πέτρος, θα είναι εκεί.

    ZTE

    Τι θέλουμε να δούμε από τους Κινέζους; Αχ, μην πάει το μυαλό σας μόνο στο Grand Memo, τον γίγαντα των 5,7 ιντσών που θέλει να τα βάλει στα ίσια με το Galaxy Note ‘η το Nubia. Ναι, θέλουμε να το δούμε, αλλά παράλληλα αυτό που θέλουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να δούμε, θα είναι το Firefox Phone από τη ZTE. Σας έχουμε πει πως έχουμε αδυναμία στο ελεύθερο λογισμικό, γιατί να το κρύψουμε;

    Huawei

    Οι έτεροι Κινέζοι που είναι με αξιώσεις στην λίστα των κορυφαίων κατασκευαστών Smartphone στον κόσμο, φυσικά και θα έχουν πρώτο στη λίστα τους το Ascend D2, μία ματιά στο οποίο ρίξαμε εδώ, στην Αθήνα, αλλά θα έχει «πλάκα» να πιάσουν στα χέρια τους ο Γιώργος και ο Πέτρος το Ascend Mate που είναι στις 6,1 ίντσες, αλλά και τον φημολογούμενο, διάδοχο του Ascend P1 με 8πύρηνο επεξεργαστή.

    Κατά τα άλλα;

    Σας ενημερώνουμε μετά λύπης πως και η Google «έγραψε» την διοργάνωση, άρα δεν θα δούμε φέτος φανταστικές φωτογραφίες από το φανταστικό της περίπτερο με τα χιλιάδες Android, αλλά. Περιμένουμε ενδιαφέροντα νέα από την Asus, περιμένουμε έξυπνες προτάσεις από το ShowStoppers σε εφαρμογές και παράξενα gadgets και ελπίζουμε ο Πέτρος και ο Γιώργος να φιλοτιμηθούν και να μας εξασφαλίσουν φωτογραφίες από τα Booth Babes που κάνουν τα πράγματα σε αυτή την τεράστια έκθεση λίιιιιιγο πιο ενδιαφέρουσα για εσάς τα αγοράκια.

    Τόσο ο Γιώργος Ιωσηφίδης και ο Πέτρος Κηπουρόπουλος από Βαρκελώνη, όσο και η Χριστίνα Κιτσάτη και η Ελπινίκη Λυμπέρη από Αθήνα, σας υποσχόμαστε πολλά νέα, πολλές εντυπώσεις, πολλά hands on και μία… έκπληξη. Αλλά αυτά θα τα πούμε από Κυριακή.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles