23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Pixy: Στον… κάδο ανακύκλωσης; Η Snap τραβάει την πρίζα από την παραγωγή του λιλιπούτειου drone!

    Δεν έχουν περάσει καλά – καλά 4 μήνες από τότε που αναφερθήκαμε στην κυκλοφορία του Pixy, ενός μικροσκοπικού drone, το οποίο μπορούσε να απογειωθεί και να «προσγειωθεί» στην παλάμη του χεριού του χρήστη του (μπορείτε να το θυμηθείτε καλύτερα κάνοντας click εδώ). To Pixy αποτέλεσε ένα δημιούργημα της εταιρείας Snap, η οποία βρίσκεται πίσω από τη δημοφιλές Snapchat και όπως μπορείτε να αντιληφθείτε αποτελεί ένα προϊόν, το οποίο συνδέεται άμεσα με τις δυνατότητες της εν λόγω social media πλατφόρμας.

    Το συγκεκριμένο drone που κοστίζει κοντά στα 250 δολάρια έρχεται με 4 προκαθορισμένα flight paths και μία από τις δυνατότητες του είναι ότι μπορεί να κάνει photo και video capturing και στη συνέχεια να ανεβάσει απευθείας στο Snapchat. Ωστόσο, παρόλο που το Pixy μπορεί να θεωρηθεί ένα σχετικά «νέο» προϊόν, πρόσφατα η Snap αποφάσισε να τραβήξει την πρίζα από την παραγωγή του. Όπως έγινε γνωστό μέσω της Wall Street Journal, ο CEO της Snap, Evan Speigel, ενημέρωσε τους εργαζόμενους της εταιρείας ότι η ανάπτυξη και η υποστήριξη στο Pixy σταματάει, καθώς θα πρέπει να μεταβιβαστούν πόροι σε άλλα projects της εταιρείας. Αυτή η κίνηση μάλλον δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση, από τη στιγμή που τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά για την Snap σε οικονομικό επίπεδο. Με τη μετοχή της να γνωρίζει απώλειες που έχουν ξεπεράσει το 80% τον τελευταίο χρόνο, η Snap αναγκάζεται να θυσιάσει το Pixy για να μπορέσει να επιβιώσει σε ένα αρκετά αβέβαιο περιβάλλον. Αν και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη τοποθέτηση από την Snap, το Pixy θα εξακολουθήσει να πωλείται κανονικά… μέχρι νεοτέρας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles