23.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
More

    Αθλητική Ημερίδα «Ο Κύπριος Αθλητής του Χθες, του Σήμερα και του Αύριο» στο Πανεπιστήμιο Frederick

    Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 21 Μαΐου 2011, με μεγάλη επιτυχία στο Πανεπιστήμιο  Frederick η Αθλητική Ημερίδα «Ο Κύπριος Αθλητής του Χθες, του Σήμερα και του Αύριο». Στην Ημερίδα αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Κύπριου Αθλητή.

    Μετά το καλωσόρισμα από τον επικεφαλής του Αθλητικού Γραφείου του Πανεπιστημίου Frederick κ. Ρένο Πιττάλη, απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick κ. Μιχάλης Φρειδερίκου και ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Αθλητών Κύπρου κ. Παναγιώτης Τρισόκκας.

    Εισηγήσεις έκαναν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick κ. Ουράνιος Ιωαννίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, πρώην Ολυμπιονίκης Judo κ. Κώστας Παπακώστας, ο βετεράνος διεθνής καλαθοσφαιριστής και πρόεδρος του Σωματείου «Κεραυνός Στροβόλου», Πρεσβευτής  Fair Play 2011 κ. Πάρις Παπαέλληνας, ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Frederick και Πρωταθλητής Δισκοβολίας με διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους αγώνες Απόστολος Παρέλλης, ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής, πρώην προπονητής και νυν  διοικητικός παράγοντας κ. Τάκης Αντωνίου, και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών κ. Σπύρος Νεοφυτίδης.

    Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου κ. Παναγιώτης Φελλούκας.Ακολούθησε συζήτηση επί των θεμάτων που θίχτηκαν στην Ημερίδα η οποία ολοκληρώθηκε με την εξαγωγή των πιο κάτω πορισμάτων:

    α) θα πρέπει στα  ομαδικά αθλήματα, η οικεία ομοσπονδία σε συνεργασία με τις διοικήσεις των σωματείων να αποφασίζουν για τον μέγιστο αριθμό ξένων που θα επιτρέπεται να αγωνίζεται στην κάθε ομάδα έτσι ώστε να δίνεται ευκαιρία συμμετοχής σε αριθμό Κυπρίων αθλητών,

    β) οι Κύπριοι αθλητές θα πρέπει να εργαστούν πάνω σε πιο επαγγελματική βάση για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί με τους ξένους αθλητές και

    γ) είναι σημαντικό να δοθεί μεγάλη σημασία στην υποδομή (ακαδημίες), έτσι ώστε στα επόμενα χρόνια να υπάρχει αριθμός αξιόλογων Κυπρίων αθλητών που να μπορούν να στελεχώνουν τα ρόστερ των  ομάδων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles