27 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
More

    Η Intel εγκαταλείπει την Βαρκελώνη, απολύοντας 70 εργαζόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εξειδικευμένοι μηχανικοί λογισμικού!

    Στο κλείσιμο του κέντρου έρευνας Intel-UPC που διατηρεί στη Βαρκελώνη φαίνεται να προχωρά η αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία Intel, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των μικροεπεξεργαστών.

    Ο τερματισμός των εργασιών του κέντρου έρευνας στη Βαρκελώνη, που βρίσκεται στη βόρεια πανεπιστημιούπολη του Πολυτεχνείου (UPC), φαίνεται να αποτελεί μέρος μιας γενικότερης απόφασης της πολυεθνικής εταιρείας Intel, να μειώσει κατά 5% το συνολικό αριθμό των εργαζομένων της εταιρείας, εξαιτίας του ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του 2013 παρέμειναν κάτω από τις προσδοκίες.

    Το κλείσιμο του κέντρου έρευνας της Intel στη Βαρκελώνη, επηρεάζει περίπου εβδομήντα εργαζόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εξειδικευμένοι μηχανικοί λογισμικού.

    Όπως είναι γνωστό, μια μέρα μετά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η Intel ανακοίνωσε στις 17 Ιανουαρίου ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 5%. Με 107.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, το μέτρο αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα στην ουσία την απόλυση πάνω από 5.000 ατόμων.

    Μερικές βδομάδες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στις αρχές Μαρτίου, η εταιρεία ενημέρωσε το προσωπικό στο κέντρο της Βαρκελώνης ότι θα είναι μέρος αυτού του 5%.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles