22.8 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
More

    “Solve for X” Πώς η Google προσπαθεί να λύσει τα μεγαλύτερα προβλήματα του κόσμου

    Πώς μπορούν να λυθούν τα μεγαλύτερα ερωτήματα του κόσμου; Για την πείνα, την ειρήνη, τη δυστυχία, την πρόσβαση όλων στην υγεία και την εκπαίδευση, στην έλλειψη τροφίμων και νερού, το ψηφιακό χάσμα;


    Η Google έδωσε στη δημοσιότητα ένα site εχθές, το Solve For X, ένα think tank, μία δεξαμενή σκέψεων λοιπόν, που θα προωθήσει την επίλυση προβλημάτων και την ομαδική εργασία ώστε να συγκεντρωθούν ριζοσπαστικές ιδέες που θα δώσουν απάντηση σε γενικότερα προβλήματα.
    «Το Solve for X είναι το μέρος που οι άνθρωποι που έχουν περιέργεια θα μπορούν να ακούσουν και να συζητήσουν για ριζοσπαστική τεχνολογία που θα μπορούσε να λύσει τα παγκόσμια προβλήματα» αναφέρουν.
    «Ριζοσπαστική υπό την έννοια ότι οι λύσεις που θα βρεθούν μπορούν να βοηθήσουν δισεκατομμύρια ανθρώπων. Ριζοσπαστική με την έννοια ότι θα είναι τόσο τολμηρή η τεχνολογία αυτή που θα μπορούσε να κινείται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Ριζοσπαστική υπό την έννοια ότι μπορεί να υπάρξει τεχνολογική καινοτομία στον ορίζοντα που θα μας δώσει την ελπίδα ότι αυτές οι ιδέες μπορούν να γίνουν πραγματικότητα».

    Καινοτομία για την καινοτομία; Ίσως. Οι «εξωφρενικές» ιδέες που προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα μέσα από το Solve for X δεν είναι και τόσο μακρινές, όπως αναφέρει το BGR. Ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της Google, ο Richard DeVaul αποκάλυψε μέσα από τον λογαριασμό του στο Google+ πως το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια μίας ημερίδας, συζήτησαν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να «μεταμορφώσουμε την εκπαίδευση» και να δημιουργήσουμε «πολλαπλάσιες βελτιώσεις στην καλλιέργεια μέσα από την καλύτερη υποστήριξη στη λήψη αποφάσεων, την συνθετική βιολογία και τα βιοκαύσιμα».

    Ο DeVaul αποκάλυψε επίσης πως τόσο το site όσο και το κανάλι του Solve for X στο YouTube θα ανανεώνονται συνεχώς με video και παρουσιάσεις που θα είναι προσβάσιμες από όλους.
    Αλήθεια, θυμάστε που σας λέγαμε για το GoogleX, το μυστικό εργαστήριο της Google; Ίσως τελικά, μόλις να άνοιξε τις πόρτες του

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles