27 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
More

    DJI: Μπαίνει στη Μαύρη Λίστα της κυβέρνησης των Η.Π.Α! Νέο ban στον ορίζοντα;

    Όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε και ένα νέο… σίριαλ σε ότι έχει να κάνει με τις απαγορεύσεις των Η.Π.Α σε κινεζικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Insiders αναφέρουν ότι η κυβέρνηση των Η.Π.Α. έχει βάλει στο στόχαστρο τις δραστηριότητες της DJI, της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας η οποία έχει συνδεθεί όσο καμία άλλη με την αγορά των drones. Σύμφωνα λοιπόν με ένα ρεπορτάζ των New York Time, ένα νομοσχέδιο που έχει προταθεί από την Επιτροπή Ενέργειας και Εμποριού της Αμερικανικής Βουλής, το οποίο ενδέχεται να “καθηλώσει” κάθε drone που ανήκει στην DJI!

    Εάν τελικά εγκριθεί ο νόμος για την αντιμετώπιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών CCP θα προσθέσει και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη DJI στη λίστα εξοπλισμού της FCC που καλύπτεται από τον νόμο περί ασφαλών και αξιόπιστων δικτύων επικοινωνιών του 2019. Αυτό απαγορεύει τη λειτουργία εξοπλισμού ή υπηρεσιών επικοινωνιών που “ενέχουν κίνδυνο εθνικής ασφάλειας” σε δίκτυα των ΗΠΑ. Επίσης, εμποδίζει τις εταιρείες να χρησιμοποιούν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την αγορά απαγορευμένου εξοπλισμού. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι κινεζικές εταιρείες όπως η Huawei και η ZTE περιλαμβάνονται ήδη στη λίστα της FCC.

    Οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν διαπιστώσει ότι η DJI παρέχει πληροφορίες σχετικά με “κρίσιμες υποδομές” των ΗΠΑ στην Κίνα. “Η DJI παρουσιάζει έναν απαράδεκτο κίνδυνο εθνικής ασφάλειας και είναι καιρός τα drones που κατασκευάζονται από την κομμουνιστική Κίνα να αφαιρεθούν από την Αμερική”.

    Κατά το παρελθόν, η κυβέρνηση είχε λάβει μέτρα κατά της DJI, μάλιστα το 2020, το Υπουργείο Εμπορίου εμπόδισε τις εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ να εξάγουν τεχνολογία στην DJI. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πρόσθεσε αργότερα την DJI στη λίστα των εθνικών κινδύνων, λόγω των αναφορών που ήθελαν τα drones της κινεζικής εταιρείας να χρησιμοποιούνται για την επιτήρηση της μειονότητας των μουσουλμάνων Ουιγούρων της Κίνας. Μάλιστα, το 2022 το Υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α έθεσε το DJI στη δική του μαύρη λίστα το 2022.

    Σε μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο, η DJI αναφέρει ότι οι νομοθέτες που υποστηρίζουν τη νομοθεσία “συνεχίζουν να αναφέρονται σε ανακριβείς και αβάσιμες κατηγορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις της DJI, έχοντας ενισχύσει τις ξενοφοβικές αφηγήσεις”. Η εταιρεία τονίζει επίσης ότι η DJI δεν έχει “εμπλακεί σε δραστηριότητες που παραβιάζουν ή καταστρατηγούν τα ανθρώπινα δικαιώματα”, αλλά σημειώνει ότι δεν έχει τον “έλεγχο για το πώς χρησιμοποιούνται τα προϊόντα μας”.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles