27.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

    Η συγχώνευση Vodafone και Wind που δεν έγινε ποτέ και γιατί σε ενδιαφέρει

    Σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2012, με κοινή ανακοίνωση τους, ο όμιλος Vodafone και η WIND Ελλάς ενημέρωσαν ότι τερματίζουν τις μεταξύ τους συνομιλίες για πιθανή συγχώνευση τους. Αυτό είναι το προφανές.

    Αυτό που δεν θα δεις γραμμένο σε δελτίο τύπου και σε αφορά άμεσα σαν καταναλωτή είναι τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή την απόφαση.

    Παρεμπιπτόντως ο επίσημος λόγος που δεν ευδοκίμησε το deal είναι γιατί “τα εμπλεκόμενα μέρη αναγνώριζαν την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος και τις ρυθμιστικές κατά κύριο λόγο δυσκολίες που θα έπρεπε να ξεπεραστούν σε μία πιθανή συγχώνευση των δυο εταιρειών. Το περιβάλλον που διαμορφώθηκε στις Βρυξέλλες, δημιούργησε έντονο σκεπτικισμό στους μετόχους των δύο εταιριών με αποτέλεσμα να κρίνουν σκόπιμο να τερματίσουν τις μεταξύ τους συνομιλίες, ένα βήμα πριν την υπογραφή συμφωνίας”. Αυτά για την ιστορία.

    Επί της ουσίας, αυτό που μετράει είναι ότι διατηρείται ο υγιής ανταγωνισμός. Με άλλα λόγια θα έχεις την εναλλακτική να επιλέξεις διαφορετικές εταιρίες και κατ’ επέκταση το οικονομικό πακέτο που σου φαίνεται πιο δελεαστικό. Καλό είναι να γνωρίζεις επίσης, ότι η Wind αυτή τη στιγμή έχει μηδενικό δανεισμό και ότι η επιθετική τιμολογιακή πολιτική της, ιδίως στην καρτοκινητή, την βοήθησε σε σημαντικό βαθμό να διατηρήσει το μερίδιο της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

    Δεν αλλάζει λοιπόν κάτι σε αυτό που σαν συνδρομητής απολάμβανες μέχρι τώρα, ανεξαρτήτως παρόχου, απλά μόλις σου έφυγε ένα άγχος για την επόμενη ημέρα στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Το ίδιο και των ανθρώπων που συνεχίζουν να δουλεύουν στις δυο εταιρίες…

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles