30.4 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
More

    Η Ericsson μετατρέπει το σώμα σου σε… USB καλώδιο!

    [CES 2012]
    Στο κοντινό μέλλον, όπως το οραματίζεται η Ericsson, θα μπορείς να μεταφέρεις δεδομένα ανάμεσα σε δύο gadgets, χρησιμοποιώντας όχι ένα καλώδιο USΒ, αλλά το… σώμα σου!


    Η επίδειξη της σχετικής τεχνολογίας στη CES 2012 ήταν, πραγματικά, εντυπωσιακή. H τεχνολογία Capacitive Coupling (“χωρητική σύζευξη” στα ελληνικά) αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για τη μεταφορά, για παράδειγμα, φωτογραφιών, από το τηλέφωνό σου σε μία μεγάλη οθόνη. Φυσιολογικά, θα χρησιμοποιούσες γι’ αυτό ένα καλώδιο HDMI ή κάποια μορφή ασύρματης σύνδεσης, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, στην επίδειξη που έγινε στην έκθεση του Λας Βέγκας, ο CEO της Ericsson, Hans Vestberg, χρησιμοποίησε απλά τα…. χέρια του σαν connectors και το σώμα του σαν… καλώδιο!

    Ο συνεργάτης του κρατούσε ένα smartphone που είχε αποθηκευμένη μία φωτογραφία και ο Vestberg το άγγιξε με το ένα χέρι του ενώ έβαλε το άλλο σε έναν transmitter που είχε συνδεθεί με μία οθόνη… Άμεσα, η φωτογραφία μεταφέρθηκε, σε μία από τις πλέον πρωτότυπες επιδείξεις της CES 2012.

    Σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία, δεν πρόκεται για μία τεχνολογία που θα δούμε σύντομα διαθέσιμη, σίγουρα όμως είναι άκρως εντυπωσιακή…

    Πηγή: Gizmodo

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles