16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    MWC 2022: Τι πρόκειται να δούμε στη μεγάλη γιορτή της mobile τεχνολογίας!

    Το Mobile World Congress της Βαρκελώνης (MWC) επιστρέφει φέτος, ύστερα από απουσία 2 ετών, καθώς το 2020 η πανδημία εξανάγκασε τους διοργανωτές να αναβάλλουν την μεγάλη γιορτή της mobile τεχνολογίας, ενώ το 2021 διεξήχθη σε μια αρκετά πιο compact και περιορισμένης έκτασης «phygital» μορφή. Το φετινό MWC λειτουργεί ως ένα πρελούδιο «κανονικότητας» παρόλο που η πανδημία του COVID-19 εξακολουθεί να μας «ταλαιπωρεί», ενώ τα τελευταία δραματικά γεγονότα με τον πόλεμο στην Ουκρανία δυστυχώς δεν μπορούν παρά να μας επηρεάζουν με πολλαπλό τρόπο (όσο και εάν προσπαθούμε να παραμείνουμε focused στην tech ενημέρωση). Αποτελώντας λοιπόν το μεγαλύτερο γεγονός της mobile τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, το MWC 2022 που θα διεξαχθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, πρόκειται να μας βοηθήσει να ρίξουμε μια πρώτη ματιά σε όλες τις τεχνολογίες που θα μας απασχολήσουν στους μήνες που θα ακολουθήσουν.

    Τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο του MWC είδαμε τη μετάβαση στο 5G και τον τρόπο με τον οποίο αναμένεται να αλλάξει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας μας. Φέτος, το MWC ενδέχεται να έχει έναν σαφή προσανατολισμό προς το IoT, το Cloud, τις smart cities, τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και την πράσινη ενέργεια. Και εάν το 5G σας φαίνεται αρκετά… «γρήγορο» φανταστείτε λοιπόν πως πρόκειται να σας φανεί το δίκτυο 6G, καθώς όπως ήδη γνωρίζουμε το consortium μιας σειράς τηλεπικοινωνιακών παρόχων O-RAN Alliance (Open Radio Access Network), αναμένεται να μας δώσει μια πρώτη εικόνα από τις δυνατότητες του νέου τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Επιπλέον, ως είθισται αρκετά έντονη αναμένεται να είναι και η παρουσία των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), οι οποίες θα παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα τα οποία θα αποσκοπούν στο να καταστήσουν την καθημερινότητά μας ακόμη πιο συναρπαστική και άνετη. Μάλιστα, τηρώντας την παράδοση ο ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος), με τη συμμετοχή 40+ εταιρειών από την Ελλάδα που μας αποδεικνύουν ότι η πρωτοπορία και η digital εξέλιξη κατέχουν περίοπτη θέση στο ελληνικό επιχειρείν.

    Σε ότι έχει να κάνει τις hardware συσκευές και τα νέα smartphones που πρόκειται να δούμε, αν και αρκετοί μεγάλοι παίκτες της βιομηχανίας (όπως η Samsung) προτιμούν να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε «dedicated» events, ωστόσο και στο φετινό MWC αναμένεται να έχουμε αρκετές νέες συσκευές, οι οποίες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους. Ξεκινώντας με τη Samsung, η οποία δεν θα παρουσιάσει κάποια νέα συσκευή από την οικογένεια των Galaxy, αλλά θα εστιάσει σε κάποιο Galaxy Book laptop. Νέο laptop ενδέχεται να δούμε και από τη Huawei, ενώ η Lenovo (η οποία δεν θα συμμετάσχει σε physical μορφή αλλά σε virtual) όπως ήδη γνωρίζουμε έχει ετοιμάσει ένα πολύ μεγάλο line-up συσκευών. Σε ότι έχει να κάνει με τον κόσμο των smartphones εδώ, οι εκ Κίνας ορμώμενες εταιρείες αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών στο MWC. H Honor έχει ετοιμάσει το δικό της μεγάλο event για την Δεύτερα 28 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας ένα νέο μέλος στην οικογένεια Magic, ενώ παράλληλα θα έχουμε και την παρουσίαση του smartwatch Honor Watch GS3. Από κοντά και η realme, η οποία θα μας μυήσει στον κόσμο του GT2, ενώ παράλληλα θα έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και τη νέα ναυαρχίδα της Oppo, Find X5 Pro.  Τέλος, αρκετά είναι τα βλέμματα που θα συγκεντρώσει η νέα πρόταση της Poco, ενώ μπόλικο θα είναι το ενδιαφέρον και για τις συσκευές της TCL, η οποία αναμένεται να παίξει δυνατά στη κατηγορία των value for money συσκευών, ενώ μάλιστα  αρκετές είναι οι φήμες που συνδέουν τη γνωστή εταιρεία με τη παρουσίαση νέων prototype foldables.

    Αυτές είναι ορισμένες από τις πρώτες ενδείξεις που έχουμε για το MWC 2022, όμως για λεπτομερή κάλυψη και ανάλυση όλων των εξελίξεων δεν έχετε παρά να συντονιστείτε στην ειδική κατηγορία μας: MWC 2022 που θα είναι αφιερωμένη στη μεγαλύτερη γιορτή της mobile τεχνολογίας επί ευρωπαϊκού εδάφους! Σας περιμένουμε να μας συνοδεύσετε σε ένα ακόμη μοναδικό ταξίδι στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης…

    Stay Tuned το «ταξίδι» για το MWC 2022 μόλις ξεκίνησε!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles