22.8 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
More

    Μωρό μου, σε λατρεύω, αλλά δεν σου δίνω τα passwords μου

    Είστε ερωτευμένοι, είστε τρελαμένοι με το έτερον ήμισυ. Χαιρόμαστε κι εμείς για σας. Αλλά πόσα πράγματα από την ψηφιακή σας ζωή πρέπει να μοιράζεστε με την αγαπημένη/ο σας;

    Ας αρχίσουμε με τα βασικά. Μπορεί να μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι, ίσως το ίδιο αυτοκίνητο, ίσως και το ίδιο ποτήρι. Υπάρχουν όμως πράγματα που αφορούν εσάς και μόνο εσάς. Όχι απαραίτητα γιατί έχετε κάτι να κρύψετε. Αλλά γιατί υπήρχατε πριν από αυτή τη σχέση και γιατί ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να την προστατέψετε από ενδεχόμενες χαζομάρες.

    Ένα σοβαρό στοιχείο της προσωπικής σας ζωής, ακόμα και μέσα σε μία σχέση, είναι οι διαδικτυακοί και όχι μόνο λογαριασμοί σας. Και δεν μιλάμε για το Youtube, ή το iTunes απ’ όπου θα κατεβάσετε ταινίες για να δείτε μαζί.

    Μιλάμε για το email σας, το προφίλ σας στο facebook, στο G+, Skype, το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας. Εκεί… αρχίζει η ιδιωτική σας ζώνη. Το savoir vivre μεταξύ συντρόφων επιτάσσει να μην σας ζητηθεί το password, αλλά, όταν αισθανθείτε πως ο άνθρωπος που έχετε δίπλα σας, είναι ο άνθρωπος που δεν θα “σκυλέψει” την ιδιωτικότητά σας, να του δώσετε πρόσβαση εσείς.

    Αυτό σημαίνει πως, με τίποτα δεν θα πρέπει να αποδεχτείτε την πρόκληση “αν με αγαπάς, θα μου δώσεις το password”. Όταν αγαπιέστε, υπάρχει εμπιστοσύνη. Αποδείξεις εμπιστοσύνης, δεν χωράνε στις αγάπες.

    Από την άλλη, ειδικά επειδή βιαζόμαστε συχνά να λέμε “σ’ αγαπώ”, χωρίς να ξέρουμε απαραίτητα τι σημαίνει αυτό, ειδικά στα πρώτα στάδια της σχέσης, θα πρέπει να την προστατεύουμε από το παρελθόν μας. Δεν είναι ανάγκη η/ο σύντροφος να βλέπει το inbox με τα μηνύματα από ανθρώπους που δεν γνωρίζει τι ρόλο παίζουν στη ζωή μας. Ή τι βαθμό άνεσης και επικοινωνίας έχουμε μαζί τους.

    Στην περίπτωση των κοινωνικών δικτύων, μπορεί η δραστηριότητά μας να είναι δημόσια, αλλά υπάρχει πάντα το inbox ή ο messenger. Ειδικά η άμεση επικοινωνία στα κοινωνικά δίκτυα είναι προσωπική. Οι φίλοι σας, μιλούν με εσάς, όχι με το έτερον ήμισυ. Προστατεύοντας το προφίλ σας, προστατεύετε τους φίλους σας αλλά και την σχέση σας.

    Τα αντίστοιχα ισχύουν και για το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας. Είναι σημαντικό να προστατεύουμε την ψηφιακή μας ιδιωτικότητα. Όχι μόνο για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Αλλά για να προστατεύσετε και την σχέση σας.

     

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles