23.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
More

    Νέες ταινίες: Resident Evil 5, Brave, Killer Joe

    Resident Evil: Η Τιμωρία
    Πέμπτο φιλμ του franchise που έχει σημειώσει τεράστια εμπορική επιτυχία με την Milla Jovovich να φαντάζει ακούραστη και όλο και πιο όμορφη. Στο φιλμ ο θανατηφόρος ιός της Umbrella Corporation συνεχίζει να καταστρέφει τη Γη, και η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας (σικ…) είναι η Alice που συνεχίζει να καταδιώκει αυτούς που ευθύνονται για την τραγωδία από το Τόκυο μέχρι τη Νέα Υόρκη, και από τη Ουάσινγκτον μέχρι τη Μόσχα. Αυτή η περιπέτεια θα την κάνει να αλλάξει γνώμη για ό,τι θεωρούσε μέχρι σήμερα αληθινό… Στην σκηνοθεσία, όπως πάντα, ο άντρας της Jovovich, Paul W.S. Anderson.

    Brave
    Οι δημιουργοί της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για ορισμένα από τα καλύτερα κινηματογραφικά μας όνειρα, της Pixar, επιστρέφουν με ένα ψηφιακό 3D animation που το story του είναι τοποθετημένο στη μεσαιωνική Σκωτία, με την καινοτομία της πρώτης γυναίκας πρωταγωνίστριας σίγουρα να αποτελεί ένα ξεχωριστό στοιχείο, αλλά ακόμα σημαντικότερο είναι το γεγονός πως η Pixar καταπιάνεται για πρώτη φορά με ένα παραμύθι και όχι ένα original conceptMerida (φωνή: Kelly Macdonald) λοιπόν είναι η κόρη του βασιλιά Fergus (φωνή: Billy Connolly), μία ικανότατη στο τόξο κοπέλα, αλλά και μία αποφασισμένη καρδιά να μην παραμείνει πιστή στις παραδόσεις της πατρίδας της. Καθώς περιδιαβαίνει τα περίφημα Highlands της Σκωτίας, που είναι γεμάτα από ιστορίες για επικές μάχες και σκοτεινούς θρύλους, θα αψηφήσει ένα πανάρχαιο έθιμο, γεγονός που θα επιφέρει το χάος στο βασίλειο με τις κατάρες να πέφτουν βροχή… Οι Mark Andrews και Brenda Chapman προσφέρουν μία πριγκίπισσα με φουντωτό κόκκινο μαλλί μέσα από ένα ελαφρώς πιο σκοτεινό κόσμο, έτσι μάλλον για να διακρίνεται πιο καλά το logo της “Pixar” από εκείνο του αφεντικού της “Disney”

    Killer Joe
    Νομίζατε πως ο Matthew McConaughey έχει μόνο ωραίους κοιλιακούς; Θα αλλάξετε γνώμη όταν τον δείτε στο ρόλο του πληρωμένου δολοφόνου Killer Joe -ένας διεφθαρμένος μπάτσος στην ουσία– στον οποίο στρέφεται για βοήθεια ο 22χρονος έμπορος ναρκωτικών όταν ανακαλύπτει ότι η μητέρα του έκλεψε το απόθεμα των ναρκωτικών που είχε αναλάβει να πουλήσει για λογαριασμό μιας συμμορίας. Τι ζητάει από τον Joe; Πολύ απλά να την σκοτώσει για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής και να ξεπληρώσει. Όμως ο Joe θέλει προκαταβολή και μιας και ο νεαρός είναι ταπί, του δίνει… μπροστάντζα την αδελφή του! Ο William Friedkin (Εξορκιστής) δείχνει σε πολύ νεώτερους σκηνοθέτες πως γυρίζουν μία σκληρή αστυνομική ταινία, για τις… ασυνήθιστες ιστορίες που μπορούν να συμβούν στην ενδοχώρα της Αμερικής.

    Νικώντας το σκοτάδι
    Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία της Agnieszka Holland μιλάει για την ναζιστική κατοχή που πέρασε η πόλη Λβιβ της Πολωνίας, μέσα από έναν ήρωα μικροκλέφτη. Μιας και γνωρίζει πολύ καλά τον  λαβύρινθο των υπονόμων κάτω από την πόλη, θα αποφασίσει να κρύψει εκεί, έναντι αμοιβής, τους Εβραίους που λιμοκτονούν στο γκέτο τους. Καθώς όμως ο κίνδυνος μεγαλώνει και η τιμωρία για βοήθεια στους Εβραίους είναι δημόσιος απαγχονισμός, θα αρχίσει να απομακρύνεται. Μέχρι που θα μιλήσει η συνείδηση…

    Το Κορίτσι με τα Πορτοκάλια
    Άκρως ρομαντική Νορβηγική ιστορία
    , όπου ένας άντρας θα συναντήσει σ’ ένα τραμ ένα πανέμορφο κορίτσι που κρατάει μια σακούλα με πορτοκάλια. Εκείνη θα κατέβει στην επόμενη στάση, αλλά ο άντας δεν μπορεί να την βγάλει από το μυαλό του. Η αναζήτηση θα κρατήσει χρόνια, μέχρι που θα λάβει ένα γράμμα από τον πατέρα του που δεν ζει πια, σχετικό με ένα μυστηριώδες κορίτσι που αποκαλεί το κορίτσι με τα πορτοκάλια

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles