25 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
More

    Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Δρομολαξιά: Τέσσερα εντάλματα σύλληψης για διευκόλυνση των ανακρίσεων

    Καταιγιστικές είναι οι σημερινές εξελίξεις σε σχέση με το σκάνδαλο της αγοράς τουρκοκυπριακού  ακινήτου στη περιοχή της Δρομολαξιάς. Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα τέσσερα εντάλματα σύλληψης για διευκόλυνση των ανακρίσεων στην υπόθεση αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακής περιουσίας στη περιοχή Δρομολαξιά, κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μέσω των Ταμείων Συντάξεως της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ).

    Τα εντάλματα αφορούν τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta Στάθη Κιττή , τον Ορέστη Βασιλείου – Γραμματέα της Συντεχνίας ΕΠΟΕΤ, τον Γιάννη Σουρουλλά- Ανώτερο Διευθυντή Marketing της CYTA και τον Γρηγόρη Σουρουλλά –  Λειτουργό του Κτηματολογίου. Ήδη η αστυνομία με βάση τα πιο πάνω εντάλματα προχώρησε σε 3 συλλήψεις ενώ αναζητείται ο 4ος .

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης που προέβη σε δήλωση μια περίπου ώρα μετά τη σύλληψη του κ. Κιττή είπε ότι « οι συλλήψεις των τριών ατόμων αποτελούν σοβαρή εξέλιξη στη διερεύνηση της υπόθεσης και διαβεβαίωσε ότι το όποιο στοιχείο προκύψει κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης θα εξετασθεί μέχρι τέλους».

    Συνεχίζοντας ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανεφερε «Αξιολογώντας μαρτυρίες και το μαρτυρικό υλικό για τη σοβαρή υπόθεση της αγοραπωλησίας τ/κ γης στη Δρομολαξιά οι ανακριτές αποτάθηκαν στο Δικαστήριο και εξασφάλισαν εντάλματα για τέσσερα άτομα, ηλικίας 69, 45, 47 και 59 ετών. Οι  3 εκτός του 45 χρόνου έχουν συλληφθεί και έχει αρχίσει η ανάκριση τους, συνέχισε, και είπε «οι συλληφθέντες και ο αναζητούμενος είναι ύποπτοι για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνομωσία προς καταδολίευση, απάτη, δεκασμό δημοσίου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψίας για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και άλλα σοβαρά αδικήματα».

    Όπως επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης «οι συλλήψεις των υπόπτων έγιναν με δικαστικά εντάλματα που εκδόθηκαν μετά από μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles