16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    ViewSonic VX3276-2K-MHD Review: «Μαγνητίζει το βλέμμα… με στυλ και γοητεία»!

    H ViewSonic ανήκει στις «παραδοσιακές δυνάμεις» του χώρου των monitors, καθώς για περισσότερα από 30 χρόνια παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στον τομέα των οθονών. H φινέτσα, το στυλ και το design σε συνδυασμό με τη ντελικάτη απόδοση και την ευκολία στη χρήση αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε monitor που ανήκει στο brand της ViewSonic. Για αυτό και το 32άρι VX3276-2K-MHD, ένα all-around monitor που είναι ιδανικό τόσο για entertainment σκοπούς όσο και για δουλειά, δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει την απόλυτη ένωση ανάμεσα στο ξεχωριστό στυλ και στο υψηλό performance.

    Κομψότητα στο… maximum!

    Το πρώτο πράγμα που διαπιστώνει κανείς βγάζοντας το 32άρι monitor της ViewSonic από την συσκευασία του είναι το ultra-slim profile, καθώς είναι εμφανές ότι το σχεδιαστικό team της αμερικανικής εταιρείας έριξε το βάρος στην ανάπτυξη ενός monitor που έχει την μαγική ικανότητα να τραβάει το βλέμμα. Για αυτό και η μεταλλική τριγωνική βάση του που καθρεπτίζει και τα σχεδόν μηδαμινά bezels, αν μη τι άλλο χαρίζουν έναν elegant και σούπερ μοντέρνο μινιμαλιστικό σχεδιαστικό χαρακτήρα που το καθιστά ιδανικό για τοποθέτηση σε κάθε γραφείο ή σε οποιοδήποτε playroom – σπίτι.

    Αφού ολοκληρώσουμε την συναρμολόγηση της, εύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι είναι αρκετά στιβαρή και σταθερή. Στη πίσω δεξιά του backplate «φιλοξενούνται» τα διάφορα control buttons, τα οποία αν μη τι άλλο χαρίζουν μια αρκετά ευέλικτη εμπειρία χρήσης (φτάνει μόνο να τα συνηθίσετε). Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα ports, εδώ η ViewSonic δεν έχει «τσιγκουνευτεί» παρέχοντας στους χρήστες όλα όσα χρειάζονται.

    Συγκεκριμένα, στο πίσω τμήμα  της 32άρας της ViewSonic θα συναντήσετε 2 x HDMI,  1 x DisplayPort, 1 x Mini DisplayPort και ένα κλασικό audio input jack. Αν μη τι άλλο, η πληθώρα από διαθέσιμα ports είναι ιδανική για τους users που θέλουν να συνδέουν πολλές και διαφορετικές συσκευές στο monitor τους (για παράδειγμα μπορείτε να έχετε πάνω στο monitor της ViewSonic την κονσόλα σας, το desktop PC σας ή και το Mac σας και αυτά να τα διαχειρίζεστε ταυτόχρονα). Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το monitor της ViewSonic διαθέτει δύο ενσωματωμένα stereo ηχεία (2W), τα οποία αν μη τι άλλο προσφέρουν εξαιρετικό ηχητικό αποτέλεσμα.

    Σε γενικές γραμμές, ο premium και frameless μοντέρνος σχεδιασμός συμπληρώνεται από ευελιξία και αφθονία από ports που σίγουρα θα καλύψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς users, οι οποίοι ποντάρουν σε ένα monitor που να μπορεί να τους καλύψει σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας τους.

    For your eyes… only!

    Αν και δεν σας κρύβουμε ότι ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά της πρότασης της ViewSonic, δεν είναι άλλο από την εμφάνιση της, ωστόσο δεν είναι το μόνο στοιχείο που θα σας πείσει… Και αυτό γιατί η αμερικανική εταιρεία εξόπλισε το monitor της με ένα IPS panel, το οποίο φέρει την πατενταρισμένη τεχνολογία SuperClear, πράγμα που σημαίνει πλούσια χρώματα 10-bit (βγάζει 1.07 δισεκατομμύρια χρώματα), τα οποία διακρίνονται για τον ρεαλισμό τους αλλά και την απαλότητα τους, ενώ η ευρεία γωνία θέασης (στις 178ο) επιτρέπει εντυπωσιακά πεντακάθαρο αποτέλεσμα από οποιοδήποτε σημείο και εάν κοιτάζετε την οθόνη.

    Με ανάλυση WQHD (2560 x 1440 pixels) και χρόνο απόκρισης μόλις στα 4ms (Typical GTG), δυναμικό λόγο αντίθεσης στα 80.000.000:1, αλλά και refresh rate στα 75Hz, το monitor της ViewSonic μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά και στα «gaming καθήκοντα» του, αποτρέποντας φαινόμενα ghosting, παραμορφώσεων, αλλά και screen tearing, τα οποία όλοι γνωρίζουμε ότι απαγορεύονται «δια ροπάλου» για τους gamers, αλλά και για όλους τους users, οι οποίοι αναζητούν μια άνετη και ξεκούραστη εμπειρία χρήσης.

    Και μιας και αναφερθήκαμε στο πόσο ξεκούραστη είναι η εμπειρία χρήσης που προσφέρει η VX3276-2K-MHD, η ViewSonic δεν παρέλειψε να «προικίσει» το monitor της με ειδική flicker-free και low blue light τεχνολογία, η οποία εκμηδενίζει την βλαβερή μπλε ακτινοβολία, έτσι ώστε ο user της να μην αισθάνεται κούραση, ακόμη και όταν κοιτάζει στην οθόνη για αρκετές ώρες. Η δε χαμηλή κατανάλωση συγκαταλέγεται στα plus του monitor της ViewSonic, καθώς η γνωστή εταιρεία με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον διαθέτει ένα eco-mode έτσι ώστε να καταναλώνει όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια.

    To smooth αποτέλεσμα και τα ολοζώντανα χρώματα είναι αν μη τι άλλο ένα από τα ατού του 32ιντσού VX3276-2K-MHD, όμως σίγουρα θα εκτιμήσετε (με το παραπάνω) τη δυνατότητα να παραμετροποιείτε με εύκολο τρόπο το προβαλλόμενο περιεχόμενο. Το ειδικό ViewMode σας δίνει τη δυνατότητα να εναλλάσσετε τα settings του monitor με το πάτημα ενός button, ορίζοντας και προσαρμόζοντας εσείς το monitor σύμφωνα με τις ανάγκες, αλλά και το… γούστο σας. Έτσι λοιπόν, μπορείτε να επιλέξετε από τα διαθέσιμα presets : “Game,” “Movie,” “Web,” “Text,” “Mono” και “Mac”, με το κάθε preset να περιλαμβάνει ειδικά enhancements στο gamma, στη θερμοκρασία του χρώματος, στο contrast και στη φωτεινότητα, χαρίζοντας μια ιδανική εμπειρία προβολής που είναι σε συνάρτηση με το προβαλλόμενο περιεχόμενο.

    The Perfect all-arounder!

    Χωρίς αμφιβολία, η ViewSonic γνωρίζει το μυστικό για να προσφέρει άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις και eye-catchy design σε πραγματικά ασυναγώνιστη τιμή (παίζει κοντά στο φάσμα των 250 με 300 ευρώ). Αναμφίβολα, το ViewSonic VX3276-2K-MHD θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το τέλειο all-arounder, ένα ποιοτικό monitor που είναι ιδανικό τόσο για business όσο και για pleasure (και το κυριότερο) δεν σας βγάζει εκτός προϋπολογισμού. Αδιαμφισβήτητα, μια ακόμη εξαιρετική λύση made by ViewSonic!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles