25 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
More

    Παρουσίαση Πεπραγμένων Cyta: Σε θετική τροχιά κινηθήκαν τα αποτελέσματα της Cyta για το 2012

    Σε θετική τροχιά κινηθήκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Cyta για το 2012. Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα ελέχθησαν στην ομιλία του Προέδρου της Cyta κ. Στάθη Κιττή στην διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που έγινε σήμερα για την παρουσίαση των πεπραγμένων της Cyta για το 2012, στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta στη Λευκωσία, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρίστου Πατσαλίδη και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

    cyta1 (2)

    Η Cyta,  μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έντονο ανταγωνισμό, όπως επεσήμανε ο κος Κιττής,  κατάφερε να έχει θετικά αποτελέσματα και την ίδια ώρα, να σταθεί, τις κρίσιμες ώρες στο πλευρό της χώρας.

    Στην συνέχεια, αναφερόμενος ειδικά στα οικονομικά αποτελέσματα του 2012, ο κ. Κιττής είπε ότι το κέρδος από εργασίες παρέμεινε περίπου στα επίπεδα του προηγούμενου έτους, αφού ανήλθε σε €63,7εκ. σε σύγκριση με €67,2εκ. το 2011. Μετά όμως την απομείωση για λογιστικούς σκοπούς που αφορά την επένδυση στην εταιρεία Digimed Communications Ltd ύψους €21 εκ. το καθαρό κέρδος έτους ανήλθε στα €40,3 εκ. Υπό τις περιστάσεις τα πιο πάνω αποτελέσματα θεωρούνται πολύ ικανοποιητικά σε σύγκριση με άλλες εταιρείες αναλόγου μεγέθους που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Τα έσοδα από υπηρεσίες για το έτος επηρεάστηκαν, αφενός από τη μείωση των εσόδων της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και αφετέρου από την αύξηση των εσόδων από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες και τις διάφορες άλλες υπηρεσίες. Όσον αφορά τα έξοδα λειτουργίας, αυτά παρουσίασαν μείωση €8,7εκ. ως αποτέλεσμα του στρατηγικού έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφορικά με τη βελτίωση της διαχείριση του κόστους.

    Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου τόνισε την ανάγκη για αλλαγή στο νομικό καθεστώς της Cyta, που θα της επιτρέψει να εκσυγχρονισθεί, να γίνει πιο  παραγωγική και πιο ανταγωνιστική, σημειώνοντας με έμφαση ότι αυτές οι αλλαγές θα της επιτρέψουν να μειώσει και το κόστος λειτουργίας της.

    Τόνισε επίσης ότι με την αξιοπιστία που απολαμβάνει ο Οργανισμός στις διεθνείς αγορές, έχουν συνομολογηθεί συμφωνίες με διεθνούς κύρους εταιρείες, εδραιώνοντας τη θέση της Κύπρου ως τηλεπικοινωνιακού κόμβου στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Ο κ. Κιττής σημείωσε ότι οι υπηρεσίες της Cyta προς στους πελάτες της ακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, ενώ την ίδια ώρα, οι προσφορές της στην κυπριακή κοινωνία, που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, συνεχίζονται τόσο στη Σταθερή και Κινητή Τηλεφωνία, όσο και στο Διαδίκτυο.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Cyta Hellas, η οποία, όπως σημείωσε, παρουσιάζει αύξηση στους ενεργούς της πελάτες, ενώ με τα κατάλληλα μέτρα για περιορισμό του κόστους της, μπαίνει σε λειτουργική επικερδότητα.

    Για τη Cytavision είπε ότι θα συνεχισθούν οι προσπάθειες για διατήρηση της ανοδικής της πορείας επειδή, σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών, η υπηρεσία αποτελεί για τους πελάτες σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του triple-play (τηλεφωνία, διαδίκτυο, τηλεόραση) της Cyta.

    Ο κ. Κιττής, ολοκληρώνοντας, είπε ότι βασικός στόχος παραμένει η συνέχιση της στρατηγικής ανάπτυξης, έτσι ώστε να παραμείνει ο Οργανισμός κερδοφόρος, για να προσφέρει στους Κύπριους πολίτες εξελιγμένες, ποιοτικές υπηρεσίες ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και να στηρίζει τη χώρα.

    cyta_parousiasi

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles