20.2 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
More

    H Dell σταματά την διαπραγμάτευσή της στο χρηματιστήριο και ξαναγίνεται μία ιδιωτική εταιρεία

    Η ιστορική εταιρεία υπολογιστών Dell, κατόρθωσε μετά από αρκετό καιρό να κατακτήσει τη συμφωνία εκείνη που θα της επέτρεπε την επαναγορά των μετοχών της που διαπραγματεύονταν στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και να γίνει και πάλι ιδιωτική εταιρεία. Την εταιρεία και τον ιδιοκτήτη της σε αυτή τη διαδικασία ενίσχυσαν με 24 δις δολάρια μία εταιρεία επενδύσεων με την επωνυμία Silver Lake και η παλιά φίλη της Dell, η Microsoft.

    Αν διαβάσετε τους περισσότερους τίτλους των τεχνολογικών sites, θα δείτε μία κατήφεια για το γεγονός. Με το σκεπτικό ότι μία εταιρεία ξαναγίνεται ιδιωτική, είτε γιατί αναγκάζεται να σταματήσει την διαπραγμάτευσή της λόγω πτώχευσης, είτε γιατί σταματά να είναι ενδιαφέρουσα για τους επενδυτές. Υπάρχει, όμως και μια τρίτη περίπτωση. Η περίπτωση της εταιρείας που θέλει να σταματήσει να έχει σαν προτεραιότητα τους επενδυτές και να επιστρέψει στην δημιουργία προϊόντων. Το σκεφτήκατε αυτό;

    Στην περίπτωση της Dell, η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί με την εποχή είναι μεγάλη. Πρέπει με κάποιο τρόπο να γίνει mobile. Έχει αποδείξει πολλά χρόνια πως γνωρίζει τον τρόπο να κατασκευάζει υπολογιστές, με τη διαφορά πως δεν ασχολήθηκε ποτέ με ιδιαίτερα καινοτόμα προϊόντα, με αποτέλεσμα να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Η αγορά των υπολογιστών συρρικνώνεται κάθε τρίμηνο και μία εταιρεία που ούτως ή άλλως διστακτικά παρουσιάζει κάτι με αξιώσεις, αλλά δεν αγκαλιάζει όσο θα μπορούσε τη νέα τάση που είναι οι κινητές συσκευές, έχει πρόβλημα. Και πρέπει να το λύσει. Θα το λύσει λίγο ευκολότερα αν δεν έχει ένα σκασμό επενδυτές και εφημερίδες να τρέχουν κάθε τρίμηνο πίσω του. Με το δεδομένο ότι θα το κάνει αποφασιστικά. Και με το δεδομένο ότι θα μπορεί να διαχειριστεί τους «δανειστές» του, ειδικά όταν αυτοί είναι μία επενδυτική εταιρεία που δεν μασάει τα λόγια της, μασάει όμως εύκολα τις επενδύσεις, αλλά και η Microsoft.

    Στην περίπτωση της δεύτερης, όμως, μπορεί ο κος Michael Dell να ρωτήσει τη Nokia. Και να μάθει. Όχι τίποτε άλλο, αλλά να ξέρει τι θα αποφύγει.

    Πηγές: Bloomberg, Gizmodo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles