20.6 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός καλλιτέχνης της Marvel John Romita Sr.

    Ο John Romita Sr., ο θρυλικός comic book artist και συνδημιουργός δημοφιλών χαρακτήρων της Marvel όπως οι Wolverine, Punisher και Mary Jane Watson, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών. Ο θάνατός του έγινε γνωστός με ανάρτηση στο Twitter από τον επίσης καλλιτέχνη γιο του John Romita Jr.

    «Το λέω αυτό με βαριά καρδιά, ο πατέρας μου πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του», έγραψε. «Είναι ένας θρύλος στον κόσμο της τέχνης και θα ήταν τιμή μου να ακολουθήσω τα βήματά του. Παρακαλώ κρατήστε τις σκέψεις και τα συλλυπητήριά σας εδώ από σεβασμό προς την οικογένειά μου. Ήταν ο σπουδαιότερος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ».

    Ο Romita Sr. γεννήθηκε στο Μπρούκλιν και αποφοίτησε από τη Σχολή Βιομηχανικής Τέχνης του Μανχάταν το 1947. Υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό και εργαζόταν στον κλάδο των comics από την ηλικία των 19 ετών. Για μιάμιση δεκαετία, μοίραζε το χρόνο μεταξύ των εταιρειών που τελικά θα γίνονταν η Marvel και η DC – Timely Comics και National Comics αντίστοιχα – δουλεύοντας σε διάφορους τίτλους και κερδίζοντας φήμη για τα ρομαντικά comics του. To 1966 ανέλαβε τη θέση του Steve Ditko στη τεύχη του The Amazing Spider-Man, συνεργαζόμενος μαζί με τον τότε αρχισυντάκτη της Marvel Comics, τον Stan Lee. Δημιούργησαν την τωρινή μορφή του γνωστού σούπερ ήρωα.

    Το 1972, ο Romita έγινε ανεπίσημα καλλιτεχνικός διευθυντής της Marvel, ένας ρόλος που επισημοποιήθηκε ένα χρόνο αργότερα. Συνέβαλε στο σχεδιασμό χαρακτήρων όπως ο Luke Cage, ο Punisher και ο Wolverine, ενώ εκπαίδευε τους “Romita’s Raiders”, τους εσωτερικούς καλλιτέχνες που θα διόρθωναν ή θα αντικαθιστούσαν σελίδες που θεωρούνταν άχρηστες.

    Υπηρέτησε ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Marvel για περισσότερες από δύο δεκαετίες, ενώ ολοκλήρωσε έργα τέχνης για διάφορους τίτλους, συμπεριλαμβανομένου του εξωφύλλου του The Amazing Spider-Man Annual No. 21 του 1987, στο οποίο το alter ego του Spider-Man, Peter Parker και Mary Jane, τελικά παντρεύονται.

    Διαβάστε επίσης:

    Προσεχώς generative ΑΙ λειτουργίες σε όλα τα προϊόντα της Meta

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles