20.6 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Fastest: Ή αλλιώς γιατί ο Valentino Rossi είναι θεός

    Μπορεί να μην έχεις καν ανέβει σε μηχανή. Μπορεί να μην ξέρεις πως είναι να πλαγιάζεις στην στροφή και να μην το μάθεις ποτέ. Μπορεί να προτιμάς νέτα σκέτα το αυτοκίνητο. Μπορεί να τρελαίνεσαι στην ιδέα πως θα στριμώξεις το μαλλί μέσα σ’ ένα κράνος…
    Λίγο ωστόσο εάν νοιώθεις από αδρεναλίνη και συναγωνισμό, φτάνουν τα 10 πρώτα λεπτά του Fastest, του ντοκιμαντέρ sequel του Faster του 2003 -και τα δύο του Mark Neale- για να αισθανθείς όλες τις τρίχες σου να σηκώνονται όρθιες, τα χέρια σου να ιδρώνουν από την αγωνία και την προσοχή σου να καρφώνεται στην οθόνη. Γιατί μόνο ο Valentino Rossi μπορεί να μετατρέψει σε τέχνη και σε χιτσκοκικό σασπένς ένα βούτηγμα στη στροφή.

    Στο Faster ο κόσμος απολάμβανε τον μυθικό πλέον Rossi, τον περίφημο Doctor, τον αδιαμφισβήτητα καλύτερο οδηγό στην ιστορία του GP, ενώ διέλυε τον αντίπαλο του Max Biaggi. Στο Fastest το φιλμ ξεκινάει με την πέρα για πέρα συγκλονιστική νίκη του Rossi επί του νεότερου αντιπάλου του, ελαφρώς υπερόπτη Jorge Lorenzo, στην Καταλονία το 2009. Στην τελευταία στροφή. Με την ανάσα να κόβεται στα δύο. Με την αφήγηση του Ewan McGregor να σε καθηλώνει.

    Από εκεί και πέρα το φιλμ επικεντρώνεται στη σεζόν του 2010, όπου Valentino Rossi έσπασε το πόδι του με τον Lorenzo να κερδίζει τελικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά χωρίς να κουράζει με λεπτομέρειες από το αγωνιστικό κομμάτι, όσο κυρίως παραθέτοντας την «αρρώστεια» του MotoGP. Κάνει αναδρομές στο παρελθόν του Rossi που άφησε στα κρύα του λουτρού την Honda για να «ανασάνει» στην Yamaha, στις διάφορες επικές μονομαχίες του Rossi με τον Biaggi ή του Stoner με τον Rossi, ενώ φυσικά ζουμάρει και στο ψυχολογικό κομμάτι. Όπου καταλαβαίνεις πως ο ιταλός παραμένει ένα… τρελαμένο παιδί, που ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να αμφισβητήσεις τις ικανότητές του. Γιατί θα φας τη σκόνη του… Δεν μπορείς να μην μείνεις άφωνος, τρελαμένος και έκθαμβος, βλέποντας τον να σηκώνεται από τα πιτ με πατερίτσες για να ανέβει στη μηχανή, μόλις 8 εβδομάδες από το ατύχημά του στον αγώνα του Mugello.

    Συν τοις άλλοις στο Fastest θα αναπολήστε τον μακαρίτη Marco Simoncelli καθώς εξηγεί το «επικίνδυνο» στυλ του, θα απολαύσετε τις φανατικές ιστορίες από τους κατοίκους της Tavullia, την γενέτειρα του Rossi, θα νοιώσετε όλα τα κόκαλά σας να πονάνε καθώς θα βλέπετε τις ατελείωτες πτώσεις των οδηγών. Σε ανυπέρβλητα slow motion.

    Η ώρα θα περνάει και θα περνάει και δεν θα χορταίνετε τις κάμερες που πλησιάζουν την πίστα στο χιλιοστό…

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles