20.6 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    FlameFox Simple1 Hands-On Review «Old-school απλότητα»!

    Αν και ζούμε στον αστερισμό των πολυπύρηνων επεξεργαστών, των touchscreens, των πολλών GB RAM και των επαγγελματικών mobile cameras, πάντοτε θα υπάρχει χώρος για τις πιο «παραδοσιακές» old-school συσκευές. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ένα feature phone μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε αρκετές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, ένας νεοσύλλεκτος στο στρατό τις πρώτες μέρες που παρουσιάζεται στο Κέντρο σίγουρα δεν θα ήταν και τόσο σώφρων να κουβαλήσει μαζί του το τελευταίο iPhone που κυκλοφόρησε στην αγορά, ενώ μία δεύτερη εναλλακτική συσκευή όταν βρίσκεστε σε μία πολυσύχναστη παραλία ή σε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι είναι πάντοτε απαραίτητη (κακοτοπιές και ατυχίες άλλωστε μπορεί να συμβούν σε όλους μας). Το feature phone Simple1 της FlameFox είναι ένα old-school κινητό τηλέφωνο που μπορεί να μην εντυπωσιάζει με τα αστρονομικά specs του, αλλά προσφέρει μία σειρά από «basic» λειτουργίες mobile επικοινωνίας στον χρήστη που όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω μπορούν να αποδειχθούν «λίρα εκατό» σε μία ώρα ανάγκης.

    FlameFox Simple1 (3)

    To FlameFox Simple1 ξεχωρίζει αμέσως για τις εξαιρετικά compact διαστάσεις του (111x46x15 mm), ενώ παρόλο που είναι αρκετά μικρό σε μέγεθος δεν θα συναντήσετε το παραμικρό πρόβλημα με το χειρισμό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλήκτρα του διακρίνονται για την άνεση που προσφέρουν, για αυτό και δεν θα συναντήσετε το παραμικρό πρόβλημα πληκτρολογώντας τα SMS σας η στην πλοήγηση σας στα menus. Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι το Simple1 είναι κατασκευασμένο από πλαστικό καλής ποιότητας και σίγουρα ξεχωρίζει για τον στιβαρό και ανθεκτικό του χαρακτήρα, ενώ παράλληλα είναι και αρκετά ελαφρύ (ζυγίζει μόλις 89 γραμμάρια).

    FlameFox Simple1 (5)

    Η πρόταση της FlameFox διαθέτει αποσπώμενο back cover, όπου στο πίσω τμήμα της συσκευής «φιλοξενούνται» οι δύο SIM Slots (Μεγάλου μεγέθους SIMs), όπως επίσης και η εξαιρετικά χρήσιμη υποδοχή microSD, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε μία microSD κάρτα χωρητικότητας 8GB (ειδικότερα εάν θέλετε να ακούτε τα αγαπημένα σας MP3 η επιλογή της microSD είναι μονόδρομος). Εκεί στο πίσω εσωτερικό τμήμα μπορούμε να διακρίνουμε και το ηχείο της συσκευής που ξεχωρίζει για την υψηλή ένταση και τον καθαρό ήχο, όπως επίσης και τα pins για την μπαταρία που είναι χωρητικότητας 1800mAh (ποσό που χαρίζει μπόλικες ώρες σε talk και stand-by). Τέλος, στο πίσω τμήμα υπάρχει και μία απλή κάμερα με χαμηλή ανάλυση στα 0.3MP.

    FlameFox Simple1 (9)

    FlameFox Simple1 (1)

    FlameFox Simple1 (2)

    Παρατηρώντας προσεκτικότερα την συσκευή, μπορούμε να σταθούμε στον φακό που «φιλοξενείται» στην επάνω πλευρά και που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμος σε μία ώρα ανάγκης. Στην κάτω πλευρά εκτός από την κλασική microUSB για τη φόρτιση της συσκευής υπάρχει και το κλασικό audio input jack (των 3.5mm) που σας επιτρέπει να συνδέσετε οποιαδήποτε ακουστικά ή hands-free.

    FlameFox Simple1 (8)

    FlameFox Simple1 (7)

    To FlameFox Simple1 έρχεται με μνήμη 32MB + 32MB flash, ενώ διαθέτει display στις 1.77 ίντσες (ανάλυση στα 128×160 pixels) και με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η πλοήγηση στα διαθέσιμα menu options (Contacts, Messages, Call History, Camera, Multimedia, Organizer, Games, Flash Light και Settings) ήταν «παιχνιδάκι». Στα συν της συσκευής προσθέστε την υποστήριξη για Bluetooth 2.0 και το FM ραδιόφωνο και θα έχετε σχηματίσει μία πλήρη εικόνα για τις δυνατότητες του FlameFox Simple1.

    FlameFox Simple1 (4)

    To σημαντικότερο πλεονέκτημα του FlameFox Simple1 είναι ότι διατίθεται σε τιμή… σχεδόν «μηδέν», καθώς θα το βρείτε στα καταστήματα λιανικής με κόστος περίπου στα 25 με 30 ευρώ. Αναμφίβολα, μπορεί να μην είναι η επιτομή της σύγχρονης mobile τεχνολογίας, ωστόσο για τους λάτρεις των old-school συσκευών και για εκείνους που αναζητούν μία «αναπληρωματική» συσκευή είναι νομίζουμε ότι πρέπει!

    Οι συσκευές της FlameFox έρχονται στην Ελλάδα από την Expus και θα τις βρείτε στις μεγάλες αλυσίδες λιανικής.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles