18.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    Μαίνεται η μάχη στην «αρένα» των τηλεπικοινωνιών

    Cyta, Epic, Cablenet και Primetel εκτός από την ανάπτυξη οπτικών ινών, «ανέπτυξαν» εσχάτως και ένα νέο εμπορικό «πόλεμο»

    Εκτός από την ανάπτυξη οπτικών ινών, οι τέσσερις τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στην Κύπρο, «ανέπτυξαν» εσχάτως και ένα νέο εμπορικό «πόλεμο», τόσο στη βάση της παροχής συνδέσεων οπτικών ινών όσο και στη βάση της παροχής συνδυαστικών πακέτων για συνδέσεις κινητής και σταθερής τηλεφωνίας καθώς και υπηρεσιών τηλεοπτικού περιεχομένου.

    Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτά είναι ίσως η έλευση των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας με απεριόριστη ομιλία και data σε ένα σταθερό προσιτό πάγιο που μόλις πριν λίγους μήνες ήταν πολύ υψηλότερο σε όσους παρόχους το πρόσφεραν.

    Ανάλογη εμπορική πολιτική εφαρμόζεται από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους  και στην σταθερή τηλεφωνία με στόχο να προσελκύσουν νέους ή να μεταφέρουν υφιστάμενους συνδρομητές από άλλους παροχείς στο Fiber Otics δίκτυο τους, με δέλεαρ το πολύ χαμηλό μηνιαίο πάγιο ή ακόμη και το μηδενικό πάγιο που εφαρμόζουν ορισμένοι πάροχοι για τους πρώτους δώδεκα μήνες, για τις σταθερές ευριζωνικές συνδέσεις υπερύψηλης ταχύτητας.

    Βέβαια, αυτός ο εμπορικός «πόλεμος» μεταξύ των τεσσάρων παρόχων δεν άρχισε και στο καλύτερο για αυτούς timing, καθώς ο συνδυασμός υψηλού πληθωρισμού-υψηλής τιμής ρεύματος, πιέζει σε μεγάλο βαθμό τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών, και αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα που αργά η γρήγορα θα κληθούν να διαχειριστούν. 

    Επιστρέφουν… Sony και HTC

    Επιστρέφοντας.. στα θέματα των κατασκευαστών και στη δύσκολη… περίοδο που διανύει η αγορά των smartphones με την «πτώση» των πωλήσεων και την πολυπόθητη.. .«ανάκαμψη» που δεν λέει να ξεπροβάλει, τα φώτα.. στρέφονται αναπάντεχα στην Sony. Μια εταιρεία που όπως όλοι γνωρίζουμε, εδώ και αρκετό καιρό, έπαψε να είναι η «υπερδύναμη» που ήταν κάποτε στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις της είναι σημαντικά μειωμένες, δεν δείχνει καθόλου διατεθειμένη, και ούτε σχεδιάζει να αποσυρθεί από… το παρκέ, ακολουθώντας μια αντίστοιχη πορεία όπως αυτή της LG.

    Με βάση λοιπόν την πορεία της, εύλογα οι περισσότεροι υπέθεταν ότι o ιαπωνικός γίγαντας της τεχνολογίας ετοιμαζόταν  να «κρεμάσει τη φανέλα» του στα smartphones και να εστιάσει στο Home Entertainment (κονσόλες και τηλεοράσεις) και στο κομμάτι των camera modules, που ως γνωστόν τροφοδοτεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της παγκόσμιας αγοράς.

    Παρά τις όποιες… «Κασσάνδρες», μια είδηση που έρχεται από την  Qualcomm αποκαλύπτει ότι η Sony δεν προτίθεται να αποχωρήσει από τον χώρο των smartphones, με τον ιαπωνικό γίγαντα της τεχνολογίας να κατασκευάζει smartphones για πολλά πολλά χρόνια ακόμη.

    Όπως έγινε γνωστό από τους υπευθύνους της αμερικανικής εταιρείας, η Sony έχει ήδη υπογράψει ένα πολύ μεγάλο deal με την Qualcomm, το οποίο αφορά στην προμήθεια chipsets από την δεύτερη, που θα καλύπτουν τα premium, high-end και mid-range devices της.

    Αυτό σημαίνει ότι για τα επόμενα χρόνια όλα τα smartphones της Sony θα έρχονται με Snapdragon SoCs, με τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται στενά για πολλά πολλά χρόνια.

    Φυσικά, ούτε λόγος για πιο οικονομικές Value for Money συσκευές από την ιαπωνική εταιρεία, η οποία είναι αποφασισμένη να κάνει focus από το Mid-range και πάνω.

    Την ίδια ώρα και η HTC, δείχνει να είναι πολύ σκληρή για να… «πεθάνει». Μπορεί να απέχει πολύ από το να κινεί τα νήματα και οι ένδοξες μέρες της να έχουν περάσει, παρόλα αυτά η γνωστή εταιρεία δεν έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο, εξακολουθώντας (αραιά και που) να κυκλοφορεί κάποια smartphones. Ένα από αυτά είναι και το HTC U23 Pro, ένα πολλά υποσχόμενο mid-ranger, το οποίο διαθέτει στην καρδιά του Snapdragon 7 Gen 1, main camera sensor στα 108MP και ΟLED display στις 6.7 ίντσες (120Hz).

    Μαζί με το release της συσκευής σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες κυκλοφόρησε και ένα video στο YouTube, από το δημοφιλές κανάλι PBKreview, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα μίνι ταξίδι στον εσωτερικό κόσμο της συσκευής , σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το πόσο εύκολη είναι η επισκευή της. Μάλιστα, η HTC για να «δελεάσει» τους Ευρωπαίους users, θα προσφέρει την εν λόγω συσκευή που θα είναι διαθέσιμη από τις 28 Ιουνίου σε μια ειδική τιμή που θα κυμαίνεται περίπου στα 550 ευρώ. 

    Οι κατασκευάστριες εταιρείες smartphones αναμένεται να έρθουν σύντομα αντιμέτωπες με μια νέα συνθήκη

    Και όλα αυτά σε μια περίοδο όπου οι εταιρείες που κατασκευάζουν smartphones αναμένεται να έρθουν σύντομα αντιμέτωπες με μια νέα συνθήκη, καθώς στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβάνεται και ένα νομοσχέδιο που απαιτεί οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να αντικαθιστούν εύκολα τη μπαταρία στις συσκευές τους.

    Πρόκειται, ασφαλώς για μια μεγάλη αλλαγή για την εν λόγω βιομηχανία, η οποία ωστόσο θα διευκολύνει την επίλυση καθημερινών ζητημάτων των χρηστών που αντιμετωπίζουν κάποια βλάβη ή κάποια φθορά στο κινητό τους. Μεταξύ των μέτρων που πρέπει να ληφθούν, η ΕΕ επιθυμεί «φορητές μπαταρίες σε συσκευές με τέτοιο τρόπο ώστε οι καταναλωτές να μπορούν εύκολα να τις αφαιρέσουν και να τις αντικαταστήσουν». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για κατηγορίες όπως τα smartphones και τα tablets.

    Διαβάστε επίσης: Τις τάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον των πληρωμών αποκαλύπτει νέα έρευνα της Mastercard

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles