24.1 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
More

    O Mark Zuckerberg γίνεται 28 σήμερα. Και θα πάρει δώρο 100 δις

    Happy Birthday Mark! Πολύχρονος! Ποιος στη χάρη σου. Σήμερα κλείνεις τα 28 σου χρόνια, είσαι ένας από τους νεότερους CEO στον κόσμο και για δώρο, ο κόσμος αναμένεται να σου δώσει περί τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας σου στο χρηματιστήριο!

    Ναι λοιπόν, ο CEO που έχει την μισή ηλικία από το μέσο όρο της ηλικίας των CEOs που ανήκουν στην λίστα των 500 της γνωστής S&P (Standard and Poor’s), θα δει την εταιρεία του να βιώνει την πρώτη της διαπραγμάτευση στο Nasdaq την ερχόμενη Παρασκευή, με την αξία του συνόλου της εταιρείας να αγγίζει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ περισσότερο απ’ ότι παραδοσιακά γνωστές εταιρείες, όπως η Disney, η Ford ή ο κολοσσός τροφίμων Kraft.

    Μπορεί ο 28χρονος Mark να έχει την ίδια ηλικία με τον Michael Dell όταν ο δεύτερος ξεκίνησε την επίσης γνωστή εταιρεία του, αλλά και μεγαλύτερος από τον Steve Jobs όταν ξεκίνησε τη δική του, αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει πράγματα που υπό άλλες συνθήκες, κανείς άλλος δεν θα τολμούσε να ονειρευτεί: Έχει συναντήσει αρχηγούς κρατών, έχει ιππεύσει ένα ταύρο στις διακοπές του στο Βιετνάμ, ξεκίνησε να μαθαίνει τη γλώσσα των Μανδαρίνων και πολλά άλλα.

    Όσο κι αν το Facebook ξεκίνησε στο ακατάστατο δωμάτιο του Mark Zuckerberg και των συμφοιτητών του στο πανεπιστήμιο Harvard το 2004, εξελίχθηκε σε μία τεράστια επιχείρηση με περισσότερα από 900 εκατομμύρια μέλη. Κατά την διάρκεια των χρόνων αυτών, φαίνεται να ωρίμασε και ο Mark, μαζί με το κοινωνικό του δίκτυο, αλλά αυτό δεν το κατάφερε μόνος του. Ο Zuckerberg είχε την σοφία να περιστοιχίζεται από ανθρώπους που θα τον βοηθούσαν να εξελιχθεί, ως άλλοι μέντορες. Ποιοι είναι αυτοί;

    Κατ’ αρχήν είναι η Sheryl Sandberg, η COO του Facebook και πολύτιμη σύμβουλός του. Η Sandberg αποχώρησε από την Google το 2008 για να αναλάβει τα καθήκοντά της στο Facebook. Σε αντίθεση με τις εκκεντρικές εμφανίσεις του νεαρού CEO, οι κομψές, λιτές, λίγο αυστηρές, αλλά εξαιρετικά καταρτισμένες δημόσιες απόψεις της Sandberg έχουν κάνει πολύ καλό, τόσο στον ίδιο, όσο και στην εταιρεία. Επίσης, είναι ο Donald Graham, CEO της Washington Post Co. και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. To τρίο των ικανών «ανθρώπων» του CEO συμπληρώνει ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, ο David Ebersman, πρώην υπάλληλος της Genentech και αποδεδειγμένα ικανότατο οικονομικό μυαλό.

    Τι θα γίνει όμως τώρα που, από την Παρασκευή, ο Mark Zuckerberg θα σταματήσει να είναι ο CEO μίας εταιρείας που είχε να λογοδοτήσει μόνο στον εαυτό της και θα πρέπει να λογοδοτήσει σε ένα τεράστιο αριθμό επενδυτών, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο Steve Wosniac; Μάλλον θα χρειαστεί να αρχίσει να βλέπει τα πράγματα λίγο διαφορετικά, απ’ ότι λένε οι αναλυτές. Μέχρι τώρα, η πρώτη του προτεραιότητα ήταν οι χρήστες και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία του. Δεν τον ενδιέφερε τίποτε άλλο. Τώρα όμως, θα αρχίσει να τον ενδιαφέρει και σε αυτό θα χρειαστεί βοήθεια. Έχει όμως τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα του για να την παρέχει.

    Και η βοήθεια αυτή θα είναι πολύτιμη  καθώς ο 28χρονος Mark, θα μάθει πώς είναι μία εταιρεία να βρίσκεται υπό το ερευνητικό βλέμμα των επενδυτών της και του τύπου. Happy Birthday Mark!

    Πηγή: AP

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles