22.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    Ο περιοδικός πίνακας των χημικών στοιχείων περιμένει τη γνώμη σας

    Ο περιοδικός πίνακας των χημικών στοιχείων, είναι η απαρίθμηση, σε μορφή πίνακα, των βασικών χημικών στοιχείων σύμφωνα με τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Όλοι μας ήρθαμε σε επαφή μαζί του στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, στο μάθημα της χημείας.

    Ο γνωστός μας περιοδικός πίνακας αλλάζει συνεχώς, καθώς νέα στοιχεία προστίθενται σε αυτόν. Η Διεθνής Ένωση Απλής και Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC) ενέκρινε την προσθήκη 2 νέων στοιχείων για τις θέσεις 114 και 116 και αποφάσισε να τα ονομάσει flerovium και livermorium . Τα ονόματα προέρχονται από το τον Georgi N. Flerov, ιδρυτή του εργαστηρίου Dubna, ενώ το δεύτερο από το εργαστήριο Livermore, στο οποίο δημιουργήθηκε.

    Και τα δύο στοιχεία είναι αρκετά βαριά και ασταθή, δεν βρίσκονται στη φύση, άρα παράγονται μόνο σε εργαστήρια. Αν πάντως έχετε αντίρρηση με τα ονόματά τους, έχετε περιθώριο μέχρι τον Μάιο να εκφράσετε τις αντιρρήσεις σας. Η IUPAC θεωρεί πως ο κόσμος πρέπει να εκφράσει τη γνώμη του καθώς ο περιοδικός πίνακας των χημικών στοιχείων είναι κοινό σημείο αναφοράς για όλους.

    Οι προτάσεις φυσικά θα περάσουν από το φίλτρο των ειδικών της ένωσης, αλλά και πάλι, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα για σχολεία ή φορείς να εκφράσουν τη γνώμη τους για τα δύο νέα στοιχεία. Προτάσεις;

    Πηγή: New York Times, IUPAC

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles