20.1 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
More

    Οδηγός επιβίωσης όταν χάσετε το Windows Phone σας

    Υπάρχουν δύο τρόποι να μάθουμε κάτι. Ο εύκολος και ο δύσκολος. Συνήθως μαθαίνουμε με το δεύτερο.


    Έτσι λοιπόν και η υποφαινόμενη, υπήρξε θύμα κλοπής της Windows Phone συσκευής της το προηγούμενο βράδυ. Η πρώτη σκέψη μετά το πρώτο σοκ είναι το γεγονός ότι δεν θέλω με τίποτα ο επόμενος κάτοχος της Windows Phone συσκευής μου να κάνει τα ακόλουθα:

    α) Να παίρνει τηλέφωνα σε κάποια εξωτική χώρα της Ασίας χρεώνοντας τον αριθμό μου

    β) Να χρησιμοποιεί τους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων μου με το όνομά μου

    γ) Να διαβάζει την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία

    δ) Να έχει στην διάθεσή του όλες τις επαφές, τις φωτογραφίες και τις σημειώσεις που έχω αποθηκευμένες στη συσκευή μου

    Λύσεις λοιπόν; Λίγο πριν τηλεφωνήσω στη Vodafone να κάνει φραγή στις εξερχόμενες κλήσεις από την SIM card μου και έτσι να με προστατεύσει από υπέρογκους λογαριασμούς από τηλεφωνήματα που έγιναν σε κάποια αραβόφωνη χώρα, καθώς ο κλέφτης του τηλεφώνου μου ήξερε πάρα πολύ καλά να τρέχει και δεν μιλούσε Ελληνικά, συνδέθηκα στον Windows Live λογαριασμό μου και επισκέφτηκα αυτή τη σελίδα.

    Εκεί είχα την εξής βασική δυνατότητα. Πέρα από το ότι είχα την δυνατότητα να βρω το τηλέφωνό μου, που θα χρησιμοποιούσα σε περίπτωση που το είχα ξεχάσει κάπου και δεν το είχε αρπάξει κάποιος από την τσάντα μου στο δρόμο, έχω και την δύνατότητα να κάνω hard reset στη συσκευή μου, δηλαδή, να επαναφέρω από απόσταση την συσκευή στην εργοστασιακή της κατάσταση. Αυτό σημαίνει πως ο νέος κάτοχος της συσκευής, δεν θα είχε πρόσβαση στους λογαριασμούς, τα mail, τις φωτογραφίες μου, ούτε θα μπορούσε να κοιτάξει τις φωτογραφίες των επαφών μου που είχα συγχρονίσει με το Facebook και να καλεί στο τηλέφωνο όποια φίλη μου έβρισκε “νόστιμη”.

    Σύμφωνα με τη Microsoft, για να γίνει αυτή η διαδικασία θα πρέπει να αποσταλεί ένα SMS στη συσκευή με χρέωση φυσικά. Όπως διαβεβαιώθηκα, στη συσκευή έγινε hard reset. Στον Windows Live λογαριασμό, όλο τα δεδομένα που έχετε ανεβάσει στο SkyDrive είναι διαθέσιμα και θα τα δείτε εκεί.

    Αυτό μπορεί να μην σας παρηγορεί όταν θα σκέφτεστε πώς θα μαζέψετε χρήματα να αγοράσετε νέα συσκευή, έτσι όπως είναι τα πράγματα, αλλά τουλάχιστον θα ξέρετε πως τα προσωπικά σας δεδομένα προστατεύονται.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles