21.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

    Οδηγοί στα πρόθυρα… υστερίας! Ποιες είναι οι πόλεις με το χειρότερο μποτιλιάρισμα στην Ευρώπη;

    Κίνηση στους δρόμους… Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί καθημερινά εκατομμύρια ανθρώπους που προσπαθούν να μετακινηθούν προς και από τη δουλειά. Όπως όλα δείχνουν, η πανδημία και η ανάπτυξη της τηλεργασίας δεν κατάφεραν να αλλάξουν την κατάσταση, αφού το “μποτιλιάρισμα” αποτελεί φαινόμενο που παραμένει ισχυρό. Φυσικά, οι ελληνικές μεγαλουπόλεις δε διαφέρουν. Η κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι… αδιανόητη. Ποια θέση όμως κατέχουν οι δικές μας πόλεις στη λίστα που αποκαλύπτει τις ευρωπαϊκές πόλεις με το χειρότερο μποτιλιάρισμα; Η απάντηση έρχεται από την Compare the Market AU , η οποία ανέλυσε πάνω από 100 εκατομμύρια tweets σχετικά με τις μετακινήσεις από περισσότερες από 100 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα tweets αναλύθηκαν ως προς το αρνητικό συναίσθημα και οι πόλεις με το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικών tweets κατατάχθηκαν στην κορυφή της λίστας.

    Ας δούμε, όμως, τι συμβαίνει αναλυτικά:

    Το Δουβλίνο παίρνει την πρωτιά με σχεδόν το 40% των tweets που αναφέρουν τους χρόνους μετακίνησης στην πόλη να είναι αρνητικά, ακολουθούμενο από τη Σμύρνη (36,5%) και τη Βαρκελώνη (34,1%). Οι γερμανικές πόλεις κυριαρχούν στην πρώτη 10άδα της λίστας με μερικές από τις πιο αγχωτικές μετακινήσεις στην Ευρώπη. Οι ιταλικές και ισπανικές πόλεις κατατάσσονται επίσης ψηλά, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι μετακινήσεις μπορεί να αποτελούν ιδιαίτερα δύσκολο ζήτημα σε αυτές τις χώρες.

    Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα κατατάσσονται μεταξύ των πόλεων με τα πιο πολλά αρνητικά tweets σχετικά με το μποτιλιάρισμα. Η μελέτη ανέλυσε τα πιο αρνητικά tweets για τις μετακινήσεις από όλο τον κόσμο και διαπίστωσε ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη κατέλαβαν την 31η και 33η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη αντίστοιχα.

    Διαβάστε επίσης:

    Padlock Lite: Ένας κόσµος χωρίς κλειδιά! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles