15.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Ρομπότ-κατάσκοποι με όψη… εντόμων!

    Η CIA, καθώς και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, φαίνεται πως έχουν ήδη στη διάθεσή τους “υπερόπλα” σε μέγεθος… μύγας! Πρόκειται για μικροσκοπικά, ρομποτικά “έντομα”-κατασκόπους, τα οποία είναι τηλεχειριζόμενα, αλλά και μη ανιχνεύσιμα από τους στόχους τους.


    Οι πρώτες φήμες για την ύπαρξη των λιλιπούτειων τηλεκατευθυνόμενων “κατασκόπων”, αλλά και τη μυστική τους χρήση, ξεκίνησαν να υφίστανται από το 2007. Τότε, εκθέσεις για παράξενα, μικροσκοπικά, ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από αντιπολεμικές διαδηλώσεις πυροδότησαν κατηγορίες ότι η αμερικανική κυβέρνηση επενδύει δισ. δολάρια στη σχετική τεχνολογία. Το σενάριο αυτό είχε διαψευστεί από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ -με εντομολόγους, μάλιστα, να σημειώνουν ότι επρόκειτο για λιβελούλες- χωρίς, ωστόσο, να σταματήσουν εντελώς οι σχετικές εικασίες στον αμερικανικό τύπο.

    Την επόμενη ακριβώς χρονιά όμως, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ παραδέχθηκε επίσημα τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, παρουσιάζοντας ένα έντομο σε μέγεθος κατασκόπου που δεν μπορούσε να ανιχνευθεί και πετούσε πάνω από κτίρια για να τα φωτογραφίσει, να πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις ή ακόμη και να επιτεθεί σε αντάρτες και τρομοκράτες. Περίπου την ίδια εποχή, παρουσίασε και κάτι που αποκαλείται “θανατηφόρος κηφήνας”, βασισμένο σε σχέδια μίας μηχανής ορνιθόπτερου από τον Leonardo Da Vinci, το οποίο θα είναι έτοιμο προς χρήση το 2015.

    Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο πως ερευνητές ασχολούνται εκτεταμένα με την κατασκευή ρομποτοειδών εμπνευσμένων από έντομα. Κάποια από αυτά έχουν μάτια εντόμων, αυτιά νυχτερίδας, φτερά πουλιών, ακόμη και το τρίχωμα μίας μέλισσας, σε μία προσπάθεια να μην αντιλαμβάνεται κανείς την παρουσία τους, ως βιολογικά, χημικά ή και πυρηνικά όπλα.

    Οι ΗΠΑ, πάντως, φαίνεται ότι δεν είναι η μόνη χώρα που επενδύει χρήματα σε “έντομα” κατασκόπους, καθώς αντίστοιχες κινήσεις έχουν κάνει τόσο η Γαλλία όσο και η Ολλανδία.

    Πηγή: DailyMail

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles