18.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    Θεωρίες Συνωμοσίας μίας άλλης εποχής: Ο Γάλλος γιος του Αδόλφου Χίτλερ

    Μία ιστορία κάνει τον γύρο του Γαλλικού τύπου και του διαδικτύου, μία ιστορία που έχει τις ρίζες της στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και πιο συγκεκριμένα το 1917, όταν ο στρατιώτης, τότε, Αδόλφος Χίτλερ, κατά την διάρκεια τακτικής του άδειας όσο ήταν τοποθετημένος σε αγροτική περιοχή της Γαλλίας, κοντά στην πόλη Λιλ, γνώρισε μία νεαρή Γαλλίδα. Το όνομά της ήταν Charlotte Lobjoie και ήταν μόλις 16 ετών. Η μικρή Charlotte, που δεν γνώριζε γερμανικά, τον Μάρτιο του 1918 γέννησε ένα γιο: Τον γιο του Αδόλφου Χίτλερ.

    Μία μέρα στο γραφείο του δικηγόρου Francois Gibault, στα μέσα της δεκαετίας του 70 μπαίνει ένας κομψός Γάλλος και του λέει: «Αγαπητέ, είμαι ο γιος του Χίτλερ. Πείτε μου τι να κάνω». Ο κύριος Gibault δεν πιστεύει στα αυτιά του. Ο άνθρωπος που βρίσκεται μπροστά του είναι αρκετά μεγάλος σε ηλικία, μιλάει τέλεια γαλλικά και δεν φαίνεται… «λοξός».

    Ο Jean-Marie Loret περιήλθε στην ευθύνη μίας ανάδοχης οικογένειας το 1934, χωρίς όμως να χάσει ποτέ την επαφή με την αληθινή του μητέρα. Ούτε λόγος όμως για τον πραγματικό του πατέρα. Ο πατέρας αυτός ποτέ δεν τον αναγνώρισε, αρνήθηκε να τον δει, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο η «ανάδοχη» οικογένεια του νεαρού Jean Marie Loret βρέθηκε ιδιοκτήτρια ενός κτιρίου στην Φρανκφούρτη

    Λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατό της, στις αρχές του 1950, η Charlotte εξομολογείται στον γιο της την αληθινή ταυτότητα του πατέρα του. Ότι ο πατέρας του ήταν ένας από τους περισσότερο μισητούς ανθρώπους του κόσμου. Τον γνώρισε όταν ήταν παιδούλα ακόμα και μάζευε άχυρα και ο νεαρός, τότε δεκανέας, έκανε περιπάτους κρατώντας στο χέρι του ένα μπλοκ ζωγραφικής. Πολλές φορές, στους περιπάτους που έκαναν μαζί, άρχιζε να βγάζει λόγους προς ένα φανταστικό κοινό, στα γερμανικά, μία γλώσσα που η νεαρή Charlotte δεν καταλάβαινε και ο δεκανέας θύμωνε γι αυτό. Ένα βράδυ του 1917, ελαφρά μεθυσμένος μετά από κρασοκατάνυξη με έναν φίλο του, ο Αδόλφος Χίτλερ αφήνει έγκυο την νεαρή Charlotte.

    Από τον Μάρτιο του 1918 που γεννιέται το μωρό, η μικρή Charlotte τον μεγαλώνει μόνη της, έχοντας να αντιμετωπίσει τον σχολιασμό και την ντροπή από τον περίγυρό της. Ωστόσο, ποτέ δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συνθήκες γέννησης του γιου της, ούτε ποτέ απεκάλυψε πώς τα έβγαζε πέρα στην ανατροφή του. Χρόνια μετά, αποκαλύφθηκε από τα αρχεία της Βέρμαχτ πως αξιωματικοί μετέφεραν συχνά φακέλους με μετρητά στη νεαρή Charlotte.

    Το σοκ για τον Loret είναι τρομερό. Έκτοτε και για 20 χρόνια, δουλεύει νυχθημερόν για να μην σκέφτεται την βαριά του κληρονομιά. «Δούλευα συνεχώς, χωρίς διακοπές, χωρίς να έχω κανένα χόμπι, για να μην πάθω κατάθλιψη. Δεν πήγα καν σινεμά για 20 χρόνια», δηλώνει στις γραμμές ενός βιβλίου που βγήκε το 1981 στο Παρίσι, αλλά κανένας δεν του έδωσε σημασία. Σχεδόν 20 χρόνια μετά από την ομολογία της μητέρας του, ο Jean Marie Loret αποφασίζει να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο η μητέρα του να λέει αλήθεια και να αντιμετωπίσει πια την θλιβερή του καταγωγή.

    Έτσι, στρατολογεί τις υπηρεσίες ενός ιστορικού, επιστρέφει στις σκηνές της παιδικής του ηλικίας και πραγματοποιεί συνεντεύξεις με μάρτυρες και πραγματοποιεί μία σειρά από έρευνες. Γραφολόγος συγκρίνει τον γραφικό χαρακτήρα των δύο αντρών (Χίτλερ και Loret) και τον βρίσκει πανομοιότυπο, ενώ οι δύο άντρες έχουν την ίδια ομάδα αίματος. Οι φωτογραφίες δε, αποδεικνύουν πως οι δύο άντρες φέρουν μία «οικογενειακή ομοιότητα». Η έρευνα αυτή αποτέλεσε συχνά σημείο διαφωνίας για πολλούς ιστορικούς σε Γερμανία και Ιαπωνία. Ο Jean Marie Loret βρήκε στην σοφίτα της μητέρα του, μετά τον θάνατό της, πίνακες με την υπογραφή του Αδόλφου Χίτλερ ενώ στη Γερμανία θα βρει πίνακες του δικτάτορα που φέρουν την μορφή της μητέρας του.

    Το αποτέλεσμα των ερευνών αυτών δημοσιεύεται σε ένα βιβλίο, το 1981, με τον τίτλο «Το όνομα του πατέρα σου ήταν Χίτλερ» που έγραψε ο ίδιος ο Loret, χωρίς όμως η Γαλλική κοινωνία να δώσει ιδιαίτερη σημασία σε αυτό. Το 1981 άλλωστε ήταν μία έντονη χρονιά για την Γαλλική κοινωνία με τους Σοσιαλιστές του Φρανσουά Μιτεράν να έρχονται για πρώτη φορά στην εξουσία.

    Ο Γάλλος δικηγόρος του Loret, Francois Gibault πιστεύει πως τώρα πια οι απόγονοι του Loret, έχουν αρκετά στοιχεία ώστε να διεκδικήσουν δικαιώματα από το περίφημο βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Mein Kampf» (O Αγών μου) που έχει πουλήσει πολλά εκατομμύρια αντίτυπα.Υπενθυμίζουμε πως ο Αδόλφος Χίτλερ, επισήμως, δεν είχε ποτέ παιδιά ενώ ο μόνος γάμος που πραγματοποίησε, ήταν με την χρόνια ερωμένη του Εύα Μπράουν, την ώρα που ο Κόκκινος Στρατός εισέβαλλε στο Βερολίνο και αμέσως μετά αυτοκτόνησαν και οι δύο. Όλα αυτά επισήμως. Γιατί, άλλες θεωρίες συνωμοσίας τους θέλουν να έχουν μετακομίσει στη Νότιο Αμερική και να συνέχισαν τη ζωή τους εκεί…

    O Jean-Marie Loret πέθανε το 1985 σε ηλικία 67 ετών. Η ειρωνεία; Το 1939 κατατάχθηκε στο σώμα που υπερασπίστηκε την γραμμή Μαζινό εναντίων των Ναζί…

    Πηγές: LePoint, The Daily Telegraph, tanea.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles