18.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    Το PS4 καθυστερεί στην Ιαπωνία λόγω έλλειψης τίτλων

    Αυτό το Tokyo Game Show 2013 μας έχει αποκαλύψει περισσότερα πράγματα κι από τη gamescom. Τα στελέχη της Sony λοιπόν, μιλώντας στο Eurogamer, αποκάλυψαν τους λόγους για τους οποίους το λανσάρισμα του PS4 για την Ιαπωνία θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2014, αντί για τον Νοέμβριο του 2013 που θα γίνει σε Ευρώπη και Αμερική.

    ps4-japan (1)

    Η βασικότερη αιτία λοιπόν είναι η έλλειψη τίτλων για τις νέες κονσόλες που έχει η Ιαπωνία, σε αντίθεση με τη Δύση όπου όλοι (κοινό, εκδότες, developers, κλπ.) φαίνονται να είναι πανέτοιμοι για τις νέες κονσόλες. Ο δευτερεύον λόγος είναι πως στην Ιαπωνία κυριαρχούν οι φορητές κονσόλες (βλ. 3DS, PS Vita) και οι δημιουργοί είναι αφοσιωμένοι σε αυτές για τα παιχνίδια τους.

    Ο πρόεδρος της Sony, Σουχέι Γιόσιντα, είπε χαρακτηριστικά πως «η ετοιμότητα των εκδοτών, των καταναλωτών και των media είναι τεράστιος παράγοντας για το πότε και πού θα κυκλοφορήσει η κονσόλα. Όλοι αυτοί μας πίεζαν συνέχεια να κυκλοφορήσουμε νέα κονσόλα. Σε σύγκριση με τη Δύση, η Ιαπωνία είναι τελείως διαφορετική. Δίνεται περισσότερο βάρος στο φορητό, αλλά και το PS3 είναι αρκετά ψηλά. Βέβαια, μετά την ανακοίνωση του PS4 τον Φεβρουάριο, ευτυχώς αρκετοί εκδότες έδειξαν ενδιαφέρον. Αλλά είναι εντελώς διαφορετική εικόνα “ετοιμότητας” σε σχέση με τους εκδότες της Δύσης.»

    Ίσως το ότι το PS4 θα καθυστερήσει στην Ιαπωνία, θα μπορούσε να σημαίνει πως η Sony έχει περισσότερο στοκ στη διάθεσή της, άρα και θα μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερες αγορές (όπως την Ελλάδα π.χ.) στο λανσάρισμα; Ωστόσο, αν η κυκλοφορία στην Ιαπωνία για το 2014 ήταν από την αρχή προγραμματισμένη, μάλλον η επόμενη πιθανή ημερομηνία για την Ελλάδα είναι ο Φεβρουάριος; Τι πιστεύεις;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles