20.6 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Υπερθέρμανση iPhone 15: Έρχεται update που διορθώνει τα προβλήματα

    Τα νέα κινητά της Apple, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, χρησιμοποιούν τιτάνιο αντί για ανοξείδωτο ατσάλι, προκειμένου οι δύο ναυαρχίδες να γίνουν  ελαφρύτερες και καλύτερες στη διασπορά θερμότητας από το προηγούμενο υλικό, σύμφωνα με την εταιρεία. Τις τελευταίες μέρες όμως, έχουν έρθει στην επιφάνεια περιστατικά υπερθέρμανσης των συσκευών που δημιουργούν ανησυχία. Σε μια γνωστή περίπτωση, το iPhone 15 Pro Max θερμάνθηκε τόσο πολύ κατά τη διάρκεια μιας κλήσης που απενεργοποιήθηκε αυτόματα, πιθανώς για να αποφευχθεί η ζημιά στο chip και σε άλλα εξαρτήματα. Η κατάσταση έχει πλέον πάρει μια δυνητικά επικίνδυνη τροπή, με έναν αγοραστή να λέει ότι το iPhone 15 Pro του έχει αρχίσει να διογκώνεται.

    Η Apple έχει αναγνωρίσει τα προβλήματα υπερθέρμανσης που συνεχίζουν να παρατηρούνται στα δύο μοντέλα, δηλώνοντας ότι το λογισμικό και όχι ο νέος σχεδιασμός είναι ο λόγος που προκαλεί τα εν λόγω ζητήματα.

    Μιλώντας στο Forbes, η Apple συνέκρινε το νέο πλαίσιο τιτανίου στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max με ανοξείδωτο χάλυβα που χρησιμοποιούσε σε προηγούμενες εκδόσεις για αρκετά χρόνια. Ενώ ο αναλυτής Ming-Chi Kuo ανέφερε ότι η χρήση τιτανίου και μια ανεπαρκής λύση ψύξης είναι οι ένοχοι πίσω από τα προβλήματα υπερθέρμανσης, η Apple έχει διαφορετική άποψη. Η Apple υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες ενημερώσεις σε ορισμένες εφαρμογές τρίτων προκαλούν υπερφόρτωση του συστήματος. Η εταιρεία αναφέρει ότι συνεργάζεται απευθείας με αυτούς τους προγραμματιστές για να διορθώσει τα προβλήματα.

    “Ορισμένες από τις εφαρμογές που υπερφορτώνουν τη CPU του iPhone και προκαλούν υπερθέρμανση των συσκευών είναι το Asphalt 9, το Instagram και το Uber. Το Instagram έφερε το νέο update στις 27 Σεπτεμβρίου που διόρθωσε το πρόβλημα”.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα φορητά ηχεία από τη Harman/Kardon

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles