20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Απάτη με πλαστά συμβόλαια εταιρείας κινητής τηλεφωνίας

    scam

    “Χρυσές δουλείες” έκαναν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2018, δυο υπάλληλοι εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι φέρονται να αποκόμισαν 140 χιλιάδες ευρώ περίπου από τον καταρτισμό πλαστών συμβολαίων κινητής τηλεφωνίας, με την εταιρία τηλεφωνίας που τους ορκοδοτούσε. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2018, ένα 45χρονος και ένας  33χρονος, φέρονται να κατήρτιζαν «ψεύτικα» συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας, με την εταιρεία όπου εργάζονταν, εξασφαλίζοντας έτσι δωροκουπόνια της εταιρείας που κανονικά παραχωρούνται σε πελάτες που συνδέονται στην εταιρεία με συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής κινητής τηλεφωνίας συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας. Τα δωροκοπουνια αυτά στη συνεχεία τα εξαργύρωναν με προϊόντα από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, αποσπώντας έτσι διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 140 χιλιάδων ευρώ περίπου.

    Η Αστυνομία αναφέρει πως από την εξέταση της υπόθεσης, φαίνεται πως τα πιο πάνω προϊόντα, πωλούνταν στη συνέχεια σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την αξία τους σε  τρίτο πρόσωπο (πρόκειται για 44χρονο,αστυνομικό της ΜΜΑΔ), οποίος τα διέθετε προς πώληση σε δελεαστικές μέσω διαδικτύου.

    Να σημειωθεί ότι ο  ένας εκ των δυο υπάλληλων  της εταιρείας που συνέληφθει, αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση, ενώ ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως οι ηλεκτρονικές συσκευές ήταν κλοπιμαίες, αναφέροντας ότι του είχαν πει πως τα προϊόντα αυτά τα εξασφάλιζαν με 20% έκπτωση επειδή ήταν υπάλληλοι της εταιρείας και μάλιστα παρουσίασε και αποδείξεις αγοράς.

    Εναντίον και των τριών προσώπων, εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων ο 44χρονος και ο 45χρονος συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ ο 33χρονος καταζητείται. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή από υπάλληλο, εξασφάλιση αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, κλεπταποδοχή, παράνομη κατοχή περιουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles