20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft ενοποιεί τα Windows 10 και Xbox One stores

    Το γνωρίζαμε εδώ και λίγο καιρό, όμως στο Build 2016 επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο: H Microsoft προχωρά στην ενοποίηση των Windows 10 και Xbox One stores. Από το καλοκαίρι, με την κυκλοφορία του upgrade των Windows 10 Anniversary Edition, τα δύο stores θα γίνουν… ένα, δημιουργώντας “ένα ενιαίο κατάστημα για όλες τις συσκευές”.

    w10

    Ήταν ένα λογικό… επόμενο βήμα για τα Windows 10. με τη Microsoft να σχεδιάζει πλέον τις εφαρμογές της ώστε να τρέχουν στα πάντα: από το desktop έως το smartphone αλλά και το Xbox. Οι universal apps λανσάρονται στο Xbox το καλοκαίρι, παράλληλα με τo update.

    dac

    Επιπλέον, η Microsoft προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τους προγραμματιστές -συμπεριλαμβανομένου developers παιχνιδιών- το να τις μετατρέψουν σε universal. Έτσι, κατά τη διάρκεια του Build conference η εταιρεία ανακοίνωσε ένα εργαλείο μετατροπής, που μετατρέπει αυτόματα νέα και παλιά παιχνίδια σε cross-platform apps. Επιπλέον, τους επιτρέπει να προσθέσουν υποστήριξη για Live Tiles, notifications και Xbox One controllers.

    Η Microsoft καθιστά επιπλέον ευκολότερο για οποιονδήποτε να αρχίσει να αναπτύσσει εφαρμογές και παιχνίδια, καθώς το καλοκαίρι θα επιτρέψει σε όλους τους κατόχους Xbox One να μετατρέψουν την κονσόλα τους σε ένα development kit και στη συνέχεια να εναλλάσσονται μεταξύ gaming και developing modes.

    xd

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles