21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    27000 κάτοικοι της Νότιας Κορέας καταθέτουν μήνυση κατά της Apple για το location tracking

    Ούτε ένας, ούτε δύο.. 27000 είναι οι άνθρωποι που υπέγραψαν την ομαδική αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νότιας Κορέας, απαιτώντας από την Apple αποζημίωση 1 εκατομμυρίου won ο καθένας, για την συλλογή στοιχείων μέσω του location tracking, χωρίς την συγκατάθεσή τους.

    Το ποσό που επιζητά ο καθένας τους ως αποζημίωση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αντιστοιχεί περί τα 985 δολάρια, αλλά όλοι μαζί κατορθώνουν να διεκδικούν 25 εκατομμύρια δολάρια. Ο ρυθμιστής επικοινωνιών της Νότιας Κορέας έχει ήδη επιβάλλει πρόστιμο στην Apple για το ίδιο ζήτημα, όσο κι αν η Apple επίσημα απέδωσε το θέμα σε “bug” που διόρθωσε με την αναβάθμιση του λειτουργικού της.

    Έχοντας όμως το προηγούμενο ότι έχουν ήδη κατατεθεί δύο αγωγές από κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών, ενός από το Puerto Rico, αλλά και την επιβολή του προστίμου από την Κορεάτικη αρχή οι 27000 χρήστες Apple συσκευών που χρησιμοποιούν λειτουργικό iOS 4, προχώρησαν στην αγωγή. Για τον Κορεάτη δικηγόρο, ιδιοκτήτη Apple συσκευών, που στοιχειοθέτησε την υπόθεση, δεν ήταν φαίνεται δύσκολο να μαζέψει τόσους συνάδελφους στην διαμαρτυρία καθώς

    Το κατηγορητήριο στηρίζεται στο γεγονός ότι η καταγραφή της τοποθεσίας των χρηστών των συσκευών γινόταν ακόμα κι όταν οι ίδιοι απενεργοποιούσαν τον εντοπισμό τοποθεσίας από την συσκευή τους.

    Θα μας πείτε πονηρούς αν σκεφτούμε ότι το fan club της Samsung στην Νότιο Κορέα που είναι και η έδρα της, είναι πολύ ευφάνταστο;

    Πηγή: Bloomberg

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles