15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Amazing Photos: Η Ιαπωνία ένα χρόνο μετά το τσουνάμι

    Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τις 11 Μαρτίου του 2011, όταν ένας σεισμός 9 ρίχτερ χτύπησε την Ιαπωνία, ακολουθούμενος από ένα τρομερό τσουνάμι που άφησε πίσω του ανυπολόγιστες καταστροφές.

    Τους προηγούμενες δώδεκα μήνες, οι προσπάθειες που έκαναν οι Ιάπωνες για να “αναγεννήσουν” τη χώρα τους, μέσα από συντρίμια και ναυάγια, ήταν πραγματικά αξιέπαινες, έτσι φαίνεται πως το αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις είναι άκρως ενθαρρυντικό.

    Όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν λίγες οι φορές που οι προσπάθειες “καθαρισμού” της χώρας εμφανιζόταν σε φωτογραφίες στον Παγκόσμιο Ιστό, κάνοντας την ελπίδα ζωντανή ότι η όμορφη χώρα θα καταφέρει να ξεπεράσει σύντομα αυτή την πολύ “άσχημη σελίδα”. Τουλάχιστον, όσον αφορά τις εικόνες βέβαια, καθώς οι μνήμες δε σβήνουν εύκολα.

    Καθώς, λοιπόν, η πρώτη επέτειος από τη μεγάλη καταστροφή φτάνει, κάποιοι φωτογράφησαν και έβαλαν πλάι-πλάι εικόνες που δείχνουν διάφορες περιοχές αμέσως μετά το τσουνάμι, αλλά και σήμερα. Όπως θα διαπιστώσετε, πρόκειται για μία σύγκριση που γεμίζει αισιοδοξία, καθώς η Ιαπωνία ξαναβρίσκει σιγά-σιγά τους ρυθμούς της. Και λίγο πριν ανθίσουν οι περίφημες κερασιές της, φαίνεται πως αντιμετωπίζει το μέλλον με περισσότερα χαμόγελα…

    Δείτε τις συγκριτικές εικόνες


    Πηγή: ΙΒΤ

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles