20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Hacker παραβίασε τη Cellebrite, την εταιρεία που… χάκαρε το iPhone

    Σε μία ασυνήθιστη περίπτωση όπου οι hackers γίνονται θύματα, ένας ανώνυμος hacker παραβίασε τη Cellebrite, τη γνωστή ισραηλινή εταιρεία που μας είχε απασχολήσει στην υπόθεση του κλειδωμένου iPhone του San Bernardino, καθώς θεωρείται ότι είναι εκείνη που παρείχε στο FBI τη βοήθεια που ήθελε για να “σπάσει” το κλειδωμένο iPhone. Είναι μία εταιρεία γνωστή για τη διάθεση λύσεων επιτήρησης και εξόρυξης δεδομένων σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

    cellebrite

    Όπως αναφέρει το Motherboard και αποδίδει το secnews.gr, ο εισβολέας κατάφερε να αποκτήσει 900GB δεδομένων από ισραηλινή εταιρεία Cellebrite, που συμπεριλαμβάνουν διαπιστευτήρια πελατών, βάσεις δεδομένων και τεχνικά δεδομένα των προϊόντων της.

    Η Cellebrite έχει αναπτύξει το Universal Forensic Extraction Device (UFED) το οποίο έχει την ικανότητα να λαμβάνει τα δεδομένα από ένα ευρύ φάσμα smartphones. Μόλις συνδεθεί, μπορεί να τραβήξει δεδομένα, όπως μηνύματα SMS, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα αρχεία καταγραφής κλήσεων.

    Η ισραηλινή εταιρεία θεωρείται ότι συνεργάζεται με κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ καθώς και χώρες όπως η Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Τουρκία.

    Το Motherboard επιβεβαίωσε ότι τα κλεμμένα δεδομένα είναι πράγματι αυθεντικά. Σύμφωνα με τη δημοσίευση, οι πληροφορίες φαίνεται να έχουν ανακτηθεί από το τμήμα των πελατών της ιστοσελίδας της Cellebrite, από όπου οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε νέες ενημερώσεις λογισμικού.

    Διαβάστε ακόμη: Hacker προσέφερε δωρεάν εισιτήρια σε όλους για το MUNI, το “μετρό” του San Francisco!

    Εκτός από τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών και τις βάσεις δεδομένων, η παραβίαση φέρεται ότι συμπεριλαμβάνει επίσης και τα αρχεία καταγραφής από τις συσκευές που «έσπασε» η Cellebrite καθώς και αρχεία αποδεικτικών στοιχείων από κινητές συσκευές που έχουν κατασχεθεί.

    Η εταιρεία έκτοτε επιβεβαίωσε την παραβίαση στην ιστοσελίδα της, και συμβουλεύει τους πελάτες της να αλλάξουν τον κωδικό τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles