20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Hackers αλλοιώνουν το site της Lenovo και υποκλέπτουν emails εργαζομένων

    Μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το Superfish adware, η Lenovo αποκτά νέους “πονοκεφάλους”, καθώς, όπως φαίνεται, η ομάδα Lizard Squad (υπεύθυνη για το hacking σε Playstation και Xbox Live) πέτυχε να αλλοιώσει το lenovo.com, αντικαθιστώντας για κάποια ώρα το περιεχόμενο του με… selfies πιθανότατα μελών της ομάδας.

    lenovo-hacked-lizard-squad-01

    To screenshot που βλέπετε παραπάνω προέρχεται από το Gizmodo και έναν συντάκτη που έσωσε τη σελίδα πριν η λειτουργία της αποκατασταθεί, απεικονίζοντας ένα αγόρι πιθανότατα μέλος της ομάδας των hactivists, ενώ ένα ακόμη capture από το slideshow που εμφανιζόταν στο lenovo.com ακολουθεί. Να σημειώσουμε πως, κατά τη διάρκεια της κυβερνοεπίθεσης, στη σελίδα οι επισκέπτες άκουγαν το κομμάτι “Breaking Free” των High School Musical, ενώ υπήρχε link που τους οδηγούσε σε έναν twitter λογαριασμό που κατέκρινε την εταιρεία για την υπόθεση του “Superfish adware“.

    lenovo-hacked-lizard-squad-02

    Και σαν να μην έφτανε αυτό, φαίνεται πως οι hackers πέτυχαν να αποκτήσουν πρόσβαση και στα emails των εργαζομένων της εταιρείας, όπως φαίνεται από φωτό που ανέβασαν οι Lizard Squad στο twitter.

    lenovo-mail

    Η Lenovo σε δημοσίευσή της στο ArsTechnica αναφέρθηκε στο περιστατικό με την ακόλουθη δήλωση: “Δυστυχώς, η Lenovo έχει πέσει θύμα μίας κυβερνοεπίθεσης. Μία από τις συνέπειες της επίθεσης αυτής ήταν η ανακατεύθυνση της κίνησης από την ιστοσελίδα της Lenovo. Ερευνούμε ενεργά και άλλες πτυχές της υπόθεσης. Ανταποκρινόμαστε και έχουμε ήδη αποκαταστήσει ορισμένες λειτουργίες που αφορούν τη δημόσια εμφάνιση της ιστοσελίδας μας. Λυπούμαστε για οποιαδήποτε ενόχληση είχαν οι χρήστες μας ή για το ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μέρη του site μας αυτή τη στιγμή. Επανεξετάζουμε ενεργά την ασφάλεια του δικτύου μας και θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ενισχύσουμε κατάλληλα την ιστοσελίδα μας και να προστατεύσουμε στο ακέραιο τις πληροφορίες και τις εμπειρίες των χρηστών μας. Εργαζόμαστε, επίσης, με τρίτα μέρη, ώστε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση και θα σας παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες όταν αυτές γίνουν διαθέσιμες”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles