15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η LG μπαίνει στο παιχνίδι των mobile πληρωμών με το G Pay (φήμες);

    Όλο και περισσότερες εταιρείες εμφανίζονται ζεστές με την προοπτική των mobile πληρωμών. Apple, Samsung και Google ηγούνται της συγκεκριμένης προσπάθειας, ενώ πολύ σύντομα δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλο entry, καθώς σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες η LG σχεδιάζει και εκείνη να μπει και εκείνη στο παιχνίδι αναπτύσσοντας τη δική της πλατφόρμα mobile πληρωμών, η οποία λέγεται ότι θα ονομάζεται G Pay!

    Android Pay

    Προσφάτως, αποκαλύφθηκε ότι η LG πραγματοποίησε μία αίτηση για να αποσπάσει το δικαίωμα χρήσης της ονομασίας G Pay στις H.Π.Α και στη Ν. Κορέα. Αυτή η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα να φουντώσουν οι φήμες που εμφανίζουν τον κορεατικό κολοσσό να εισέρχεται δυναμικά στον ανερχόμενο τομέα των mobile πληρωμών. Φυσικά, η δήλωση και η κατοχύρωση ενός ονόματος μπορεί και να μην σημαίνει απολύτως τίποτα, ωστόσο παράγοντες τις αγορές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τα μεγάλα κεφάλια της LG το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονταν σε συνεχείς επαφές με εταιρείες πιστωτικών και χρεωστικών καρτών ανταλλάσσοντας απόψεις και τεχνογνωσία.

    lg-v10-fingerprint-sensor-finger

    Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες εάν τελικώς προχωρήσει το G Pay, η κεντρική ιδέα πάνω στην οποία θα στηριχθεί θα είναι η έμφαση που θα δίνει στην μεγαλύτερη ευστροφία και στην περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η LG ενδεχομένως να μην ακολουθήσει το μοντέλο των NFC-based mobile πληρωμών, ανοίγοντας το δρόμο για τη χρήση των συστημάτων ανίχνευσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων που ήδη βρίσκονται σε ορισμένες από τις πιο πρόσφατες συσκευές της.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles