15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το νέο Exynos chipset της Samsung φημολογείται ότι θα σπάσει τα κοντέρ!

    Η Samsung είναι γνωστό ότι δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη του δικού ης «homemade» chipset, το οποίο ως γνωστόν βρίσκεται στις μεγάλες ναυαρχίδες της. Αυτή τη στιγμή η Samsung δουλεύει εντατικά πάνω στην ανάπτυξη του Exynos 8890 (κωδική ονομασία: M1 Mongoose), το οποίο κατά 99% θα αποτελεί την καρδιά του επερχόμενου Galaxy S7 (το οποίο φημολογείται ότι θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του, τον προσεχή Φεβρουάριο).

    samsung_exynos_processor_pressΜπορεί ακόμη το νέο Exynos chipset να μην έχει κάνει επίσημα την εμφάνιση του, ωστόσο ήδη έχουν αρχίσει να διαρρέουν τα πρώτα benchmarks, τα οποία μάλιστα έχουν «επίσημη» προέλευση, καθώς φέρουν την σφραγίδα της Samsung. Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα που καταγράφηκαν από την κορεατική εταιρεία, το Exynos 8890 κατάφερε να πιάσει 7000 πόντους στο multi-threaded test του Geekbench, το οποίο πρόκειται ουσιαστικά για το μεγαλύτερο score που έχει σημειωθεί ποτέ στο γνωστό benchmarking utility. Επιπλέον, η ίδια πηγή αναφέρει ότι σε κάποια tests, το Exynos 8890 που εικάζεται ότι βρίσκεται σε κάποια πειραματική-prototype έκδοση του S7, δείχνει να διαπρέπει και σε τομείς που σχετίζονται με το Power Saving. Φυσικά, η Samsung εξακολουθεί να τελειοποιεί και να αναπτύσσει το Exynos 8890 chipset, οπότε δεν αποκλείεται η τελική έκδοση του να είναι ακόμη πιο ισχυρή και με καλύτερη ενεργειακή συμπεριφοράΥπομονή μέχρι τις αρχές του 2016, καθώς μαζί με το S7 θα μάθουμε περισσότερα και για το νέο chipset…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles