16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οι βορειοκορεάτες κατεβάζουν Angry Birds και… πορνό torrents!

    Η Βόρεια Κορέα είναι ένα από λιγοστά εναπομείναντα κράτη στον κόσμο που κυβερνώνται από ένα αυταρχικό σοσιαλιστικό καθεστώς. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, έννοιες όπως η ελευθερία σκέψης και έκφρασης αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός για τους πολίτες της συγκεκριμένης χώρας, η οποία βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στο περιθώριο και στη διεθνή απομόνωση. Ως γνωστόν, τα πάντα είναι ελεγχόμενα, ακόμη και το Internet, καθώς οι αρχές της Βορείου Κορέας επιτρέπουν στους πολίτες της χώρας την πρόσβαση μόνο στο Kwangmyong, ένα κλειστού τύπου δίκτυο Intranet, το οποίο ουσιαστικά αποτρέπει τη σύνδεση με τον “έξω κόσμο“.

    Intrnet-not-found-north-korea

    Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το site Scan Eye, το οποίο ασχολείται με τη καταγραφή της κίνησης των torrents σε παγκόσμια κλίμακα, ακόμη και οι βορειοκορεάτες (με κάποιο ανεξήγητο τρόπο) κατορθώνουν να κατεβάζουν αρχεία torrents στους υπολογιστές τους! Οι ερευνητές του Scan Eye τα τελευταία δύο χρόνια κατέγραψαν downloads από συνολικά (μόλις) 178 υπολογιστές, οι οποίοι όλοι βρίσκονται στην πρωτεύουσα Pyongyang. Τα downloads που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν video games όπως τα Angry Birds, Τiny Troopers και Far Cry 3, αλλά και βρετανικές τηλεοπτικές σειρές όπως το Top Gear, ενώ μάλιστα κάποιος χρήστης δεν δίστασε να κατεβάσει το ντοκιμαντέρ του HBO: Manhunt -The Search for Bin Laden. Επίσης, ανάμεσα στα torrents που κατέβηκαν υπήρχαν και αρκετές ταινίες πορνό κυρίως αμερικανικής και ιαπωνικής προέλευσης!

    kim-jong-un-computer

    Οι ερευνητές φυσικά δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν την ταυτότητα των downloaders, για αυτό οι απόψεις διίστανται για το εάν τελικώς πρόκειται για βορειοκορεάτες ή για κάποιους από τους ελάχιστους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα και έτυχε να διαμένουν σε κάποια από τα ξενοδοχεία που επιτρέπουν την πρόσβαση στο Internet (έναντι αδράς αμοιβής). Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται και για ανώτερους αξιωματούχους του καθεστώτος, οι οποίοι λέγεται ότι έχουν κανονικά πρόσβαση στο Internet. Εάν βέβαια τους αντιληφθεί ο δικτάτορας Kim Jong-un να παίζουν Angry Birds και να παρακολουθούν πορνό, μάλλον δεν θα έχουν καλά ξεμπερδέματα…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles