15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Pawn Sacrifice: To φιλμ για τη ζωή του μυθικού σκακιστή Bobby Fischer

    To Χόλιγουντ λατρεύει να ζουμάρει επάνω σε διάσημες και ιδιαίτερα εκκεντρικές προσωπικότητες και μία απ’ αυτές ήταν και ο μυθικός σκακιστής Bobby Fischer. Το ντοκιμαντέρ του 2011 Bobby Fischer Against the World είχε δώσει στον κόσμο που δεν τον γνώριζε μία ιδέα για το ποιος ήταν αυτός ο εκπληκτικός παίκτης και αρκετά αμφιλεγόμενος χαρακτήρας, ωστόσο το Pawn Sacrifice έρχεται να ρίξει πολύ περισσότερο φως επάνω στη ζωή του.

    pawn sacrifice

    Το γεγονός που επικεντρώνεται το φιλμ δεν είναι άλλο από την ιστορική μονομαχία του Fischer που τον ερμηνεύει ο Tobey Maguire, με τον Ρώσο μάστερ της εποχής Boris Spassky (Liev Schreiber), ένας αγώνας που ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μία απλή παρτίδα σκάκι αφού στήθηκε την εποχή του Ψυχρού Πολέμου με τους συμβολισμούς να δίνουν και να παίρνουν και την πολιτική σημασία να βαραίνει τις πλάτες και των δύο παικτών.
    Την ταινία σκηνοθετεί o βραβευμένος με Όσκαρ, Edward Zwick (Glory, The Last Samurai) που είχε αναλάβει το project από τον David Fincher, ένας σκηνοθέτης που είναι γνώριμος για τις πολύ μεστές και προσεγμένες δουλειές του. Οι πρώτες κριτικές της ταινίας που προβλήθηκε στο Toronto Film Festival το 2014 είναι πάρα πολύ καλές, με την πλειοψηφία να κρίνει ως πολύ ικανοποιητική την ερμηνεία του Maguire.
    H ταινία αναμένεται στην Αμερική στις 18 Σεπτεμβρίου.

    https://www.youtube.com/watch?v=fB3vYiOwE58

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles