20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    “Project Shield”. Δωρεάν υπηρεσία της Google για την “προστασία” sites από DDOS επιθέσεις

    Μία νέα δωρεάν υπηρεσία, η οποία προσφέρει προστασία σε “ευαίσθητες” ιστοσελίδες (όπως ειδησεογραφικά ή sites ανθρωπίνων δικαιωμάτων) που αποτελούν συχνούς στόχους επιθέσεων DDOS, ανακοίνωσε στο πλαίσιο του Ideas Summit στη Νέα Υόρκη η Google.

    project-shield-google

    Πρόκειται για το “Project Shield”, μία πρωτοβουλία της αμερικανικής εταιρείας, η οποία “δοκιμάζεται”, εδώ και μήνες, σε χώρες όπως το Ιράν, η Συρία ή η Βιρμανία, όπου ιστοσελίδες -(κυρίως) πολιτικού περιεχομένου– είναι επιρρεπείς σε επιθέσεις. Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται, ωστόσο, να επεκταθεί σύντομα και να αξιοποιηθεί σε εκατοντάδες sites σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανάμεσα στους beta testers του Project Shield συμπεριλαμβάνεται το πολιτικό blog Balatarin (στην περσινή γλώσσα) και ένα website στη Συρία που ονομάζεται Aymta και προειδοποιεί για επιθέσεις πυραύλων Scud.

    To Project Shield συνδυάζει την εσωτερική “anti-DDOS” τεχνολογία μετριασμού της Google και την Page Speed Service, μία υπηρεσία επί πληρωμή που επιτρέπει σε ιστοσελίδες να προβάλλουν περιεχόμενο μέσω της Google, για μεγαλύτερη “ασφάλεια” από επιθέσεις.

    Το site της πρωτοβουλίας είναι ακόμη ανοικτό για αιτήσεις για την προστασία ιστοσελίδων, δίνοντας έμφαση σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς ή sites που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles