15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    The Worm: To φουτουριστικό logo της NASA από τα ’70s

    Το 1974 η NASA θέλησε να κάνει μία αλλαγή στο περίφημο logo που είχε συνοδέψει την διαστημική υπηρεσία από το ξεκίνημά της στην δεκαετία των ’50s. To περίφημο κόκκινο-μπλε σήμα, το γνωστό και ως “the Meatball”, έπρεπε να δώσει τη θέση του σε κάτι πιο σύγχρονο και μοντέρνο. Ίσως και πιο φουτουριστικό αφού μιλάμε για ολόκληρη NASA. Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες και το “the Worm” παραμένει κάτι παραπάνω από κλασικό.

    Νasa7

    H νεοϋορκέζικη creative agency Danne & Blackburn ήταν εκεινη που έφερε εις πέρας το έργο δημιουργώντας ένα πραγματικά υπέροχο και πολύ μπροστά από την εποχή του logo που δεν χρειαζόταν να το περιγράψει κανείς με πολλά λόγια. Το μήνυμα που περνούσε ήταν ξεκάθαρο και γινόταν ακόμα πιο εντυπωσιακό στο εγχειρίδιο που συνόδεψε το λανσάρισμά του. Οι φωτογραφίες που βλέπετε παρακάτω είναι από το original manual που έδειχνε μία πρώτη εικόνα για το πως θα έδειχνε το logo επάνω στο υλικό της NASA, από τις διαστημικές φόρμες και τα οχήματα μεταφοράς μέχρι τα ίδια τα διαστημόπλοια.
    Το “the Worm” μπορεί να χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1992 όταν και η NASA αποφάσισε να επιστρέψει στο “the Meatball” (τελευταία φωτο) που είχε αποτυπωθεί πιο δυνατά στη συνείδηση του κόσμου, ωστόσο παραμένει ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό logo που έγραψε την δική του ιστορία.
    Πηγή: WIRED

    Νasa1Νasa2 Νasa3 Νasa4 Νasa5 Νasa6  Νasa8
    Nasa Meatball1

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles